Sinds mei organiseert The West Indies Rum & Spirits Producers’ Association (WIRSPA) workshops om bartenders te trainen in hun vak. Het Authentic Caribbean Rum Certification Programme biedt diepgravende sessies over alle soorten rum die er wereldwijd zijn. “Met hun toewijding en enthousiasme over rum zijn bartenders mee verantwoordelijk voor het grote succes van die drank.”

The West Indies Rum & Spirits Producers’ Association organiseert workshops in de Benelux (en Europa) om professionele bartenders te trainen in hun vak. De bijeenkomsten gaan dieper in op rum, want in het eerste decennium van deze eeuw heeft die sterke drank wereldwijd een groei van 40% doorgemaakt. “Bartenders staan met hun toewijding en enthousiasme over rum aan de voet van deze groei”, klinkt het bij het WIRSPA.

Cocktails

Rum zit in de meest succesvolle cocktails: van mojito tot daiquiri of cuba libre. Onze reporter Lana ging daarom naar een van de bartender trainings in bar Josephine’s in Antwerpen. Ze leerde er rum proeven als ware het wijn. Bekijk het filmpje!

De derde bartender training zal plaatsvinden in Crystal Lounge in Brussel op 17 november.

© 2014 – StampMedia – video: Lars Jongenelen en Lana Mortelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 11/11/2014