© Stefan Lambrechts

Op zaterdag 18 november 2017 mochten we samen met veel enthousiaste kinderen Sinterklaas, zijn Pieten en al hun vrienden verwelkomen in Antwerpen.

Na een lange tocht uit Spanje werden de Sint en zijn gevolg warm onthaald door burgemeester Bart De Wever, Bart Peeters, de Ketnetwrappers en de vele gelukkige kinderen die met gezonde zenuwen uitkeken naar de komst van de Sint. Eenmaal terug voet aan wal trokken Sinterklaas en Zwarte Piet langs de Ernest van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt.

Hoewel Sinterklaas voornamelijk een kindervriend is, werden ook de mama’s niet vergeten. Ramon, de verzorger van Slecht-Weer-Vandaag, het paard van Sinterklaas, zorgde op het balkon van het stadhuis voor een romantische noot voor alle mama’s.  En tegen de papa’s had hij het volgende te zeggen: “De papa’s moeten stoppen met hun vuile was naast de wasmand te gooien, zodat de mooie mama’s niet meer zoveel moeten bukken om hun was op te rapen en in de wasmand te gooien”.

Ook het weerzien tussen Conchita en professor Van Den Uitleg was hartverwarmend.

Al was zij niet zo onder de indruk van de cadeaubon die hij voor haar gekocht had, en haar overhandigde met de mooie woorden “voor mijn heelal”. Dit stemde de professor een beetje triest, maar na enkele lieve woorden van zijn Conchita, zoals: “Jij bent en jij blijft de lieve man met de baard van de professor”, zegevierde de liefde ook weer op deze mooie dag.

Tot slot het hoogtepunt van de blijde intrede: de Sint verscheen samen met Piet op het balkon van het stadhuis in Antwerpen. Daar sloot de Sint zijn toespraak, met enkele fouten te wijten aan zijn ouderdom, rechtgezet door Piet vertrok de Sint met de legendarische uitspraak: “Er zijn dit jaar geen stoute kinderen”.

Met een opgelucht hart kunnen we uitkijken naar 6 december en dromen van de mooie cadeautjes en het lekkere snoep dat ons te wachten staat.


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 21/11/2017

vorige volgende