Missie

StampMedia versterkt de stem van jongeren. We doen dit door jongeren mediawijs te maken en door media jongerenwijs te maken. Als verbindende organisatie hebben we bijzondere aandacht voor de jongeren die het minst gehoord worden.

Visie

StampMedia versterkt de stem van jongeren.

We kijken permanent hoe we het verhaal van jongeren op een goede en passende manier kunnen ondersteunen. We werken samen met andere mediaspelers om via hun kanalen de stem van jongeren nog meer in de aandacht te brengen.

 

StampMedia is een experimenteerplek.

Jongeren kunnen naar hartenlust experimenteren met media. Ze worden hierbij ondersteund door professionele jongerenbegeleiders, nemen deel aan vorming en krijgen de ruimte om te zoeken.

 

StampMedia is een redactie.

Jongeren werken aan journalistieke stukken. Ze maken publicaties over de onderwerpen die zij interessant vinden. Om dit te vergemakkelijken, krijgen ze vorming en gedegen feedback op al wat ze maken.

 

StampMedia is een persagentschap.

De stukken die de jongeren maken, worden uitgestuurd naar “volwassen” nieuwskanalen. Daarnaast helpt StampMedia andere mediaspelers om representatiever nieuws te maken door informatie uit de leefwereld van jongeren op maat aan te bieden aan redacties en journalisten.

 

StampMedia is een informatiepunt.

We informeren jongeren over nieuws en de achtergrond bij dat nieuws. We informeren de media over jongeren. We helpen andere organisaties om met hun informatie tot bij jongeren te geraken.

 

StampMedia is een diverse organisatie.

De organisatie wil een afspiegeling zijn van de maatschappij. We zoeken bewust een evenwicht op in stemmen en profielen. Dit doen we op alle niveaus van de organisatie en vinden we ook terug binnen de eigen structuur.

 

StampMedia is een bruggenbouwer.

We werken graag en veel samen, en brengen de diverse netwerken rond de organisatie met elkaar in verbinding. We zijn een actieve partner en versterken andere organisaties met wat wij samen doen.

interview 10-jarig bestaan

Naar aanleiding van het 10 jarig bestaan van StampMedia interviewde Fried Aernouts, huidig algemeen coördinator, Ann Laenen en Stefan Kolgen. de founding mother and father van StampMedia. Tijdens het interview vertellen Ann en Stefan over de opstart en de beginjaren van StampMedia. Beluister hier het interview.

 

 

Ben je jong en heb je iets te vertellen? Wil je graag je stem laten horen? Sta je te springen om je stempel te drukken op de media? Eén adres!

StampMedia wordt betoelaagd door de Jeugddienst van de stad Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap afdeling jeugd.