© Omar Bouiraamane

In Antwerpen heeft iedereen wel een verhaal. Tijdens de mediaweek van Gazet van Antwerpen liepen reporters van StampMedia door de stad en plukten ze een toevallige passant eruit voor een leuk gesprek.

“Ik ben vandaag in Antwerpen om te genieten en om mensen rond mij te zien. Ik kom vaak naar ‘t stad, want in de Kempen is er meestal niks te doen. Ik kom hier heel graag. Antwerpen is een groeiende stad.”

“Ik ga vaak naar de bibliotheek om er research te doen. Ik ga nog naar de bib, want ik leef graag op de oude wijze. De meeste mensen zoeken op het internet, ik dus niet. Ik probeer levenservaring op te doen zodat ik mezelf kan blijven verbeteren.”

“Ik geniet van Antwerpen. Er zijn hier veel opportuniteiten. Maar ik wil ooit wel terug naar Haïti. Ik heb bovendien ook een verleden in Egypte. Wat een leerling in Europa leert, is heel anders dan wat hij op scholen in Egypte leert. Onderwijs is heel belangrijk. Mocht iedereen meer weten over de geschiedenis, zou racisme niet bestaan. Iedereen zou op dezelfde golflengte zitten.”

“Ik heb al serieus wat projecten achter de rug. Ik heb ook in China gewoond. Daar heb ik aan vechtsport gedaan. Ook daarin heb ik mezelf verder ontwikkeld. Ik was er zelfs instructeur, omdat ik het goed kon.”

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 14/04/2023.

vorige volgende