Genk on stage is toe aan haar tweede dag. Tijdens de eerste dag van het festival ondervond de Genkse politie weinig problemen. Er waren een aantal kleine opstootjes, maar die werden meteen de kop ingedrukt.

"Er hebben zich geen ernstige incidenten voorgedaan", zegt commissaris Willy Tans. "Alles bleef binnen de perken. Kleine vechtpartijen en vandalisme kan de politie natuurlijk niet vermijden. Maar de technische dienst van de stad staat ook in voor de veiligheid van de festivalgangers."

"Die dienst zorgt deze drie dagen voor herstelwerken op Genk on stage en ruimt ook op. Zo houdt de politie vandalisme onder controle. Festivalgangers worden ontmoedigd om meer materiële schade aan te brengen", zegt Tans.

Drone

Sinds een paar maanden heeft de politiezone GAOZ een drone, maar die onbemande vliegende camera wordt dit weekend niet ingezet. "De drone is op dit moment nog niet operationeel", verklaart Tans. Wel zijn er verschillende camera's in het centrum geplaatst. Podia en toegangswegen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Veiligheid

De politie begint een jaar op voorhand met de voorbereidingen van de veiligheid op Genk on stage. Er wordt een aantal afspraken gemaakt met de organisatie en die worden achteraf uitgewerkt. De avond voor het festival wordt alles gecontroleerd. "Gasflessen moeten veilig aangesloten worden aan barbecues", zegt Tans. "Als de controle van de veiligheid aan een aantal voorwaarden voldoet, dan kan alles veilig verklaard worden."

© 2012 - StampMedia - Oriana Maruca, foto: Jade Claessens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/06/2012