Op zaterdag 12 mei werden in Antwerpen de drie winnaars van Troef! bekendgemaakt, een project van de stad Antwerpen om creatieve jongeren te ondersteunen. In deze derde editie werd gekozen voor drie uiteenlopende projecten.

De tien overgebleven finalisten werden eerder in mei nog onderworpen aan een professionele jury en een publieksjury. De punten van dat professionele panel telden dubbel in de eindbeslissing. Toch weerhield dat bijna duizend mensen er niet van op hun favoriete project te stemmen.

De drie winnende projecten zijn van de hand van Laurie en Elke, Eline en Yannick. Zij mogen zich een jaar lang Troef! 2012 noemen. Die titel gaat gepaard met inhoudelijke, financiële en logistieke ondersteuning van de stad Antwerpen.

Laurie en Elke gaan met hun project SAGA -Street Art, Graffiti & ARt een ruimte creëren waar jonge straatkunstenaars terechtkunnen met hun werk. Ook moet er plaats zijn om jongeren te laten experimenteren met diverse grafische technieken.

Eline werd Troef! door haar project KROCK Jongerenforum, een online ontmoetingsplaats waar alles voor en door jongeren gebeurt. Yannick gooit het dan weer over een heel andere boeg. Met zijn project Music and More wil hij jongeren met een beperking meer toegang geven tot elektronische muziek.

Gemene deler in deze drie projecten is dat ze allen het belang van de Antwerpse jongere dienen. Maar ook de projecten die niet in de prijzen vielen, worden niet vergeten. Zij kunnen bij de Antwerpse projectsubsidies terecht om hun initiatief alsnog te laten doorgaan.

© 2012 - StampMedia - Leen Baeten


Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 14/05/2012