In de digitale week is het project Beste Buur, Beste Burgemeester het enige Antwerpse project dat genomineerd is voor de E-Award. Linc vzw reikt de prijs uit aan vier organisaties die mensen met weinig computerkennis digitale vaardigheden aanleren.

Vormingplus Antwerpen, een organisatie die de persoonlijke en sociale competenties van volwassenen wil vergroten door het organiseren van activiteiten, startte het initiatief Beste Buur, Beste Burgemeester.

Actie

Dankzij het project kunnen Antwerpenaren burgemeester Patrick Janssens met een filmpje op het internet tonen wat er leeft in hun buurt. Digital storytelling is een eenvoudig softwarepakket waarmee het mogelijk wordt om met enkele basiscomputervaardigheden een goed filmpje te maken.

Het initiatief kan het gemeentebestuur aanzetten tot actie. "Ideeën en voorstellen van buurtbewoners zijn voor ons een inspiratiebron. Ik ben dan ook geïnteresseerd in jullie verhaal." Die videoboodschap plaatste Janssens op inAbuurt.be, een online platform voor Antwerpse bewonersgroepen. Zij kunnen video's uploaden op dezelfde website en op een Facebookpagina van inAbuurt.be.

Geslaagde missie

Linc vzw probeert de nieuwe media vertrouwd te maken bij een groot publiek. Het organiseert daarom de Digitale Week. De vzw wil via een gerichte promotiecampagne de digitale kloof aankaarten, een sociaal fenomeen waarbij mensen die door leeftijd, geslacht, afkomst of opleidingsniveau niet de kans hebben gekregen om mee te surfen op de technologische golf.

Een variëteit aan onderwerpen komt aan bod in de videoboodschappen, gaande van parkeerproblemen in Pulhof tot wijkfeestjes in Borgerhout. Tot nu toe staan er vier filmpjes online en zijn er nog drie in aantocht. Vormingplus mikt op vijftien filmpjes voor de maand september 2012. De organisatie is dolblij met de eerste reactie van Janssens op verschillende video's. Als de jury van de E-ward even enthousiast reageert, maakt het Antwerpse project zeker kans op een prijs.

© 2012 - StampMedia - Ilkan Demir


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 13/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 13/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 13/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 14/02/2012