Het is geen sinecure om deel te nemen aan Miss België. Je moet er mooi uitzien, wennen aan de spotlights, de breedste glimlach opzetten, en dat allemaal weken achter elkaar. Op 14 januari 2017 strijdt de Antwerpse Rosmine Bahizi samen met de andere finalisten om de titel van Miss België. Voorbije zaterdag organiseerde deze finaliste met pit een benefiet voor Hope for the Children, een stichting die als doel heeft de extreme armoede in Rong Vean (Cambodja) aan te pakken door middel van educatie te ondersteunen.

Dit weekend vond in een feestelijk aangekleed buurthuis in Antwerpen een benefietdiner plaats ten voordele van Hope for the Children. Miss België finaliste Rosmine Bahizi organiseerde met hulp van familie en vrienden een uitgebreid Afrikaans buffet om je vingers van af te likken. Verscheidene traditionele Afrikaanse gerechten, zoals onder andere pillao, gebakken banaan, samboesa, pondu en poulet mwambe, werden aangeboden om de honger te stillen. Zuiderse beats vulden de ruimte waarvoor geen enkele muzikale ziel onbewogen bleef.

Rosmine is studente Oosterse talen en heeft Rwandese roots. Onervaren in de wereld van schoonheidsverkiezingen, geniet ze volop van ieder moment. Wat de uitkomst ook mag zijn in januari, het was al een onvergetelijk gebeuren tot nu toe voor de 22-jarige finaliste. Op 14 januari 2017 kunnen we de ontknoping van deze reis live volgen vanuit onze zetel. We zullen dan te weten komen of Rosmine een lintje mag toevoegen aan haar collectie.

© 2016 - Versiety/StampMedia - Ikram Annouri


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 06/12/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 06/12/2016