reacties (0)

De passage van Bastille in de AB bracht 76.878 euro op voor Unicef. De Engelse popband draagde zo bij aan het jaarlijkse Music For Life project van Studio Brussel. De band koos zelf voor Unicef, het Kinderfonds van de VN dat wereldwijd kinderen uit de nood helpt.

Om het concert bij te wonen, moesten fans hun kans wagen door een sms naar Studio Brussle te sturen. Elke sms bracht één euro op voor Unicef. Op die manier werd dus 76.878 euro ingezameld. “Het is gewoon insane hoeveel geld jullie zo inzamelden”, vertelt een enthousiaste frontman Dan.

Het viel op dat de zaal niet hoofdzakelijk gevuld raakte met bakvisjes die zwijmelden voor de Engelse boyband, maar vooral met twintigplussers.

 

De avond werd geopend door de 23-jarige Britse singer-song writer Frances. Met haar unieke stem bracht ze zelfs een volwassen man aan het wenen. Ook de AB was onder de indruk van haar fragiele en tegelijk krachtige sound. Zo kreeg ze de trouwe fans van Bastille zeker warm.

Funky dansmoves

Het was Studio Brussel presentator Eva De Roo die na de passage van Frances mocht meedelen dat Bastille 76.878 euro had ingezameld, dankzij de smsjes van hun fans. Het bracht de band in opperste stemming toen ze het podium betraden. Frontman Dan showde de hele show zijn funky dansmoves en had even zin om bij het publiek te zijn. Crowdsurfen was niet aan hem besteed, maar hij liep even de halve zaal rond tijdens de show.

Het gevolg kan je zeker voorspellen: gillende fans grepen naar hun smartphone om een glimp van Dan te kunnen Snapchatten of Instagrammen, liefst als een selfie. Bovendien charmeerde hij de fans: “Wij zijn Bastille”, zei hij verlegen in het Nederlands. Cliché, maar het werkte wel. “Ooooooooh”, antwoordde de hele zaal.

© 2016 – StampMedia – Tara Boutaleb


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 06/10/2016


Reacties

Plaats een reactie