Onze redactie kon beslag leggen op een censuurbril van de Gentse hitsensatie Kenji Minogue, bekend van Naam Familienaam en Danny. Zo krijgen Bekende Gentenaars de kans om openhartig hun meest beschamende avonturen van op de Gentse Feesten te openbaren.


"Ik schaam me voor de irritante debiel die ik word als ik gedronken heb."

"Tijdens de periode dat ik vaak op televisie kwam werd ik op Vlasmarkt voortdurend aangesproken door jan en alleman. Op een gegeven moment en in benevelde toestand besloot ik dan maar om effectief met iedereen die dat wilde in gesprek te gaan en te kijken hoe ver ik die kon krijgen om iets te doen."

"Zo sprak ik die avond met een meisje van een jaar of twintig. Het was ongeveer vier uur 's ochtends en ze vertelde me dat ze zich zeer goed amuseerde maar dat ze dacht dat haar mama het echt niet oké vond dat ze daar op dat moment was. Ik heb haar toen kunnen overhalen om op dat onchristelijke uur haar mama op te bellen zodat ik met die vrouw eens kon praten."

"Ik heb haar moeder toen gevraagd om hier en nu aan haar dochter te vertellen dat ze er vrede mee had dat die om vier uur 's ochtends zat op de Vlasmarkt rondliep. Verder heb ik verteld dat het ongehoord is dat zij nu rustig lag te slapen terwijl haar dochter doodongerust ronddwaalde op de Gentse Feesten met het gevoel dat dat niet oké was."

"Dat klinkt misschien niet echt gênant maar ik schaam me toch wel voor die irritante debiel die ik word als ik gedronken heb."

PascalePascale P.:
"Shit jong Pascale, zijt ge op uwe kop gevallen?"

"Ongeveer 20 jaar geleden heb ik net zoals dit jaar op het St. Jacobsplein de Gentse Feesten gepresenteerd. Ik was toen net terug van een vakantie in Hollywood en ik zat nog volledig met mijn hoofd in Amerika. Ik heb toen de volledige avond in het Engels gepraat. Walter De Buck heb ik toen onder andere aangekondigd als 'The Godfather of the Gentsche Fiesten'."

"Ik ben ook iemand die alles zeer graag goed voorbereid dus ik had alles ook zo papier gezet. Ik had na een tijdje wel door dat er iets niet klopte en dacht in mezelf 'Shit jong Pascal, in het Engels, zijt ge nu op uwe kop gevallen'. Maar ik kon halverwege niet plots van stijl veranderen en moest het dan maar de ganse avond volhouden. Doordat ik zelf helemaal in de war was, haalde ik dan op de koop toe nog de namen van sommige bands dooreen."

"Maar wees gerust dit jaar doe ik het volledig in het Gents."

HenkHenk R.:
"Tot ik plots drie houten tuinstoelen vond in de keuken"

"Ik was één keer nuchter op de Gentse Feesten en dat was bijzonder gênant. Iedereen wees naar mij. Daarom heb ik vooral zatte verhalen. Zo ben ik eens wakker geworden naast mijn bed, met mijn nachtkastje als hoofdkussen en een schoen uit. Na een reconstructie zoals dat eigenlijk alleen in CSI mogelijk is, bleek dat ik tegen het nachtkastje gevallen was, terwijl ik al rechtstaand mijn schoenen probeerde uit te doen. Vervolgens besloot ik dan maar om daar te blijven liggen."

"Een andere keer werd ik wakker en was ik opgelucht dat er die nacht niets gênants gebeurd was. Tot ik beneden in de keuken drie houten tuinstoelen vond, die uit het Baudelopark afkomstig waren. Het ergste was dat dat al de derde keer was die Gentse Feesten."

"Het meest gênante moment was toen we in de Blekerijstraat... (het interview wordt hier kordaat afgebroken door de vrouw des huizes, red.)"

KirstenKirsten L.:
"We stonden klaar om onze slipjes in de lucht te werpen"

"Samen met mijn vriendin keek ik geweldig hard uit naar de jaarlijkse slipjesworp op de Gentse Feesten. Voor ons de allereerste keer. Ik was toen op reportage voor Studio Brussel en zou mijn vriendin ter plaatse enkele vraagjes stellen. We bereidden ons perfect voor en hadden twee slipjes over elkaar aangetrokken."

"Vol verwachting stonden we te wachten op het moment waarop we onze slipjes in de lucht zouden mogen gooien. Ik zie ons daar nog staan. We hadden het concept totaal niet door, want het is blijkbaar de bedoeling dat enkele schaars geklede meisjes vanop het podium met slipjes gooien. Publieksparticipatie zou nochtans veel cooler geweest zijn."

"We zijn daar met twee onderbroeken blijven staan, zoals nog steeds op de opnames te horen is in het aangeschoten West-Vlaams van mijn vriendin. Teleurstellend."

ChristopheChristophe P.:
"Achteraf zijn die foto’s helaas op Facebook verschenen"

"Mijn vrienden hebben me een viertal jaar geleden een lichtgevend brilletje en een hoedje opgezet. Vervolgens sleurden ze me mee in de polonaise tijdens Eddy Wally. Op het moment zelf viel dat niet erg op, maar achteraf zijn de foto’s op Facebook verschenen. Daardoor zag iedereen een publiek figuur plots in een heel ander licht."

"Naar huis moeten strompelen is me nog nooit overkomen. Nu ik een belangrijke functie heb tijdens de Gentse Feesten zit dat er ironisch genoeg al helemaal niet meer in."

ElsEls D. S.:
"Toen had ik de mojito nog niet ontdekt"

"Lang geleden heb ik een fiets gestolen tijdens de Gentse Feesten, in de vroege uurtjes, na een optreden van Raymond van het Groenewoud. Ik had al behoorlijk wat Duvels op, want toen had ik de mojito nog niet ontdekt en ik was dus al goed zat."

"Ik was op weg naar huis en moest dringend naar het toilet. Op mijn hoge hakken ging dat uiteraard veel te traag en ik moest helemaal naar mijn kot aan de Visserij. Dus besloot ik aan het Sint-Jacobs een fiets te pakken. Ik liet de fiets daarna tegen mijn voorgevel staan."

"Ik was beschaamd over wat ik mijn beschonken toestand had gedaan en durfde hem niet terug te brengen. Gelukkig was hij de volgende ochtend weer verdwenen. Zo gaat dat in Gent."

Jean-Pierre 200Jean-Pierre V. D. P.:
"Een dronken vrouw is erger dan een vent"

"Zelf heb ik op de Gentse Feesten nooit iets gênants meegemaakt. Ik heb wel al vaak plaatsvervangende schaamte gevoeld voor bepaalde mensen. Er zijn hier soms vrouwen die de nood hebben hun borsten te tonen en aan de massa te vragen ‘wa peisde van mijn tette?’ Ik zeg altijd: een dronken vrouw is erger dan een vent."

"Eigenlijk zijn echte Gentenaars het gewoon om dronkaards en gênante taferelen te negeren. Zelfs als die voor het portaal van hun winkel liggen: ‘Ze liggen daar goed in de goot’."

© 2013 - C.H.I.P.S StampMedia / Mediaraven - Nils Schillewaert & Odin Van Schoote