De Gentse Feesten zijn van start gegaan en ook het zonnetje was zondag van de partij. Feestgangers genoten van een terrasje, de warme zonnestralen en een frisse pint. Sommige bieren blijken populairder te zijn dan andere, maar waarom precies? Onze reporters trokken op onderzoek en testten ook enkele lokale biertjes uit.

Gentse Strop

gentse strop 22

Kleur: blond
Percentage: 6,9%
Brouwplaats: Oudenaarde

“Een Gentse Strop mag niet ontbreken wanneer je Gent bezoekt. Het is een zwaar biertje en het smaakt bij werkelijk alles. De Gentse feesten, een heerlijk zonnetje en een Gentse strop - het plaatje is compleet op deze manier.”

Leffe

leffe blond 22

Kleur: blond
Percentage 6,6 %
Brouwplaats: Leuven

“Ik drink normaal nooit bier, altijd wijn. Nu had ik besloten om ook een biertje te drinken omdat mijn man er gek van is. We hebben voor Leffe gekozen omdat het heel erg lekker is, maar ook omdat ze geen Affligem hebben.” (lacht)

Tripel Karmeliet

karmeliet 22

Kleur: blond
Percentage: 8,4 %
Brouwplaats: Buggenhout

“Ik ben normaal geen bierdrinker, maar ik wou het eens uitproberen. Ideaal voor op een terrasje, zo’n Karmeliet.”

Jupiler

jupiler 22

Kleur: goudgeel
Percentage: 5,2 %
Brouwplaats: Luik

“Jupiler is simpelweg het beste van het beste. Onze voorkeur gaat er steevast naar uit en hier hebben ze het. Ideaal.”

Super Acht Export

export 22

Kleur: blond
Percentage: 4,8%
Brouwplaats: Boortmeerbeek

“We drinken een Super Acht Export omdat dat beter smaakt dan een gewoon pintje. De eerste keer dat we dit dronken, zaten we nog op de middelbare school. Nu drinken we dit nog steeds en is het de traditie geworden om een Exportje te drinken wanneer we in café 't Spijker zitten.”

Maes

maes 22

Kleur: goudgeel
Percentage: 5,2%
Brouwplaats: Alken

“We zijn eigenlijk alle café's aan het afgaan, en hier schenken ze dus Maes. Ze hebben hier geen ander bier. En Maes is het goedkoopste!” (lacht)

Gentse Gruut

gruut

Kleur: blond
Percentage: 5,5%
Brouwplaats: Gent

“Ik ben nog niet vaak in Gent geweest, en wilde daarom iets typisch Gents drinken. Op de borden van de cafeetjes zag ik reclame staan van de Gentse Gruut, en dat overhaalde me om dit biertje te bestellen. Met de muziek van de Gentse Feesten op de achtergrond, smaakt dit eens zo goed!”

© 2015 – StampMedia / Mediaraven – foto's en tekst: Annemie Vermeulen en Annick Wellens