In het kader van tekenfestival ‘The Big Draw’ kon je zaterdag tekenen op een muur van jeugdcentrum Het Bos. “Saaie grijze muren beschilderen met planten, bloemen, bomen, om zo de stad terug groener en vrolijker te maken en stadsbewoners te verlossen van een tuinloos bestaan.”

Tekenfestival ‘The Big Draw’ is een vijfdaagse ode aan de tekenkunst. Tot zondag gaan creatievelingen in Antwerpen aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. “Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen”, luidt het.

"Stad vrolijker maken"

In Het Bos aan de Ankerrui kon je op zaterdag 25 oktober muurtekenen. De Antwerpse illustratrice Stephanie Gerdon nam een muur van het jeugdcentrum onder deskundige handen. “Saaie grijze muren beschilderen met planten, bloemen, bomen, om zo de stad terug groener en vrolijker te maken en stadsbewoners te verlossen van een tuinloos bestaan”, vertelt ze.

Jong en oud, ervaren of absolute beginner: iedereen was welkom om in het nieuwe huis van Scheld’apen. Bekijk de fotoreportage:

© 2014 – StampMedia – Stefan Lambrechts

Lees ook: Antwerpen ontvangt tekenfestival ‘The Big Draw’
Naaktmodeltekenen in het atelier van Rubens




Dit artikel werd overgenomen door Apen.be op 26/10/2014