Google Maps

In Kapellen stond de keuken van het Italiaans restaurant Trattoria in vuur en vlam. Dat gebeurde maandag 9 april omstreeks het middaguur. “Gelukkig hadden ze de brand op tijd in de gaten”, zegt elektricien Rik Peersman die meteen ter plaatste is gekomen. “Tien minuten later en het zou er heel wat erger aan toe zijn geweest.”

Dimitri Steurs (53), de eigenaar van het restaurant, was het terras aan het schoonmaken toen plots zijn hogedrukreiniger uitviel. Daarop besliste hij naar de keuken te gaan om te kijken of de zekering gesprongen was. “Toen ik in de keuken kwam, werd ik door de rook bedwelmd. De elektriciteitskast stond in brand.”

Google Maps

De oorzaak van de brand is tot hiertoe onbekend. “Die zal een technische inspecteur in de loop van de week proberen te achterhalen”, aldus een verzekeringsexpert van de bank KBC.

Al met al valt de schade mee. De toestellen werken nog en er is niemand gewond geraakt. “Met een beetje geluk kan het restaurant volgende week weer open”, zegt mede-eigenaar Inge De Vos (49).


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad op 11/04/2018

vorige volgende