© Atletico

De Chineze ploeg Delian Yifang haalt Carrasco weg bij Athletico Madrid voor een monsterbedrag van dertig miljoen euro. Hierdoor kan hij wel zijn plaats in de WK-selectie verliezen. Desalniettemin zal er wel een slordig bedrag van tien miljoen euro per jaar op zijn rekening terechtkomen.

Yannick Carrasco is een Belgische voetbalspeler die zijn professionele voetbalcarrière begon bij AS Monaco. Na zijn periode van drie jaar bij de topclub transfereerde hij in 2015 naar Athlético Madrid voor vijftien miljoen euro. Carrasco’s teamgenoot Nicolas Gaitan treedy ook in zijn voetstappen, voor een klein bedrag van achtien miljoen euro.

De Chineze voetbalploeg Delian Yifang werd opgericht door Dalian Aerbin Group in 2009. De trainer van de ploeg trainde met grote teams, zoals de reserveploeg van Real Madrid, Levante en Racing Santander. Samen met het bestuur besliste hij om Caitan en Carrasco naar China te halen.

WK-plaats

 

Hoewel zijn landgenoot Witsel al bewees dat een transfer buiten Europa zijn WK-plaats niet in het gevaar zou brengen, wacht Carrasco geduldig af. Zijn moeder heeft ook geen schrik om haar zoon buiten de selectie te zien vallen, want zij heeft het volle vertrouwen in hem.

Hoewel hij aardig wat gaat verdienen, wil Carrasco niet voor het geld gaan. Hij zou graag naar de Chineze ploeg willen gaan omdat de competitie er in volle groei is en hij de competitie naar een hoger niveau wil brengen. Naast voetbal wilt hij zijn focus ook op andere projecten leggen die hem interesseren. E-sport is daar een van.

We weten niet wat de toekomst ons zal brengen maar we wensen hem veel succes in China.

vorige volgende