www.kattevenne.be

Sinds 1 april kan jong en oud in de Cosmodrome in Kattevennen terecht voor de nieuwe 360°-show ‘Dinosaurs, a story of survival’. Die show vertelt het verhaal van de dinosaurussen in de prehistorie. Daarnaast kan je in Kattevennen ook terecht voor avontuurlijke activiteiten zoals de nieuwe Forest School voor kinderen.

Door Sara Lieben

De nieuwe educatieve 360°-show ging op 1 april van start. ‘Dinosaurs, a story of survival’ is voor kinderen vanaf acht jaar en er worden extra activiteiten rond de show georganiseerd. De astrorangers - oftewel de gidsen - gaan tijdens de voorstelling bijvoorbeeld meer in op de meteorietinslag, omdat dat deels gelinkt is aan de dinosaurussen. Er is ook een dinospeurtocht op het domein. De kinderen krijgen dan beschrijvingen en moeten tijdens de speurtocht de juiste dinosaurussen vinden bij die beschrijvingen.

Kattevennen is een van de negen toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen, maar probeert zich duidelijk te onderscheiden. “Wat Kattevennen uniek maakt is dat we naast wandelingen ook nog heel wat andere activiteiten kunnen aanbieden, waaronder die in de Cosmodrome als een van de grotere activiteiten”, aldus Maaike Van Robays, woordvoerder van Kattevennen.

Kattevennen is ook een ideaal startpunt voor wandelingen naar andere domeinen zoals de surfplas Papendaalheide in Zutendaal. “Naast die surfplas zijn er ook nog twee mooie waterplassen waar je op een vlonder aan het water kan picknicken of gewoon even ontspannen tijdens een wandeling met zicht op de plas.” 

Terug naar de natuur

Sinds dit jaar er is voor kinderen de Forest School. “In eerste instantie willen we kinderen inspireren om terug te gaan naar de natuur. Kinderen zitten veel binnen, ze weten niet meer wat het is om kampen te bouwen of hun fantasie in de natuur te gebruiken. We willen de kinderen bewust maken over wat je allemaal in de natuur kan doen.” Dat gebeurt in workshops, een zomerkamp en een ouder-kindweekend waar ze ook kunnen ovennachten in het bos.

Vernieuwingen

De modernisering van ‘Het Planetenpad’ begint aan het eind van dit jaar. Dat is een wandeling die van het bezoekersonthaal loopt tot ongeveer midden in het bos. De wandeling bestaat op dit moment enkel uit borden waarop bezoekers informatie kunnen lezen over de planeten. “We hebben subsidies gekregen van de Vlaamse overheid om het planetenpad aan te passen.’ Cosmodrome krijgt 200.000 euro om het planetenpad te vernieuwen. De borden zullen plaats maken voor fysieke planeten die momenteel ontworpen worden.

Kattevennen gaat ook de toegangspoort toegankelijker maken. Dat zorgt er voor dat bezoekers beter hun weg vinden. Het zou ook duidelijk moeten maken waar het centraal punt van de toegangspoort ligt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang Van Limburg op 25/05/2023.

vorige volgende