Met de komst van het cruiseschip MS Magellan van Cruise & Maritime Voyages wordt het cruiseseizoen van Antwerpen, na meer dan twee maanden stilte, opnieuw op gang getrokken. Het 222 meter lange schip meerde dit weekend opnieuw aan in de binnenstad.

Het cruiseschip MS Magellan van de Engelse rederij Cruise & Maritime Voyages lag op zaterdag 5 september voor de tweede keer dit jaar in Antwerpen aangemeerd. Daarmee wordt ook het cruiseseizoen terug op gang getrokken na een stilte van meer dan twee maanden.

Vlaggenschip

Het nieuwe vlaggenschip van de rederij werd begin dit jaar in de vaart genomen nadat het overgekocht werd van de vorige eigenaar Ibero Cruceros. Met 222 meter is het het grootste schip van de rederij en ook het tweede grootste cruiseschip dat dit jaar naar Antwerpen komt. MS Magellan brengt 1.450 passagiers mee naar de Scheldestad en zal dat nog drie keer doen dit jaar.

MS Magellan werd in 1985 gebouwd als MS Holiday voor de Amerikaanse rederij Carnival Cruise Lines. Die staan bekend voor hun zeer kleurrijk, overdadig interieur. Om het schip voor de Engelse markt aan te passen, werd een groot deel van het interieur vervangen door een rustiger ogend decor.

Wat opvalt is het enorme gevoel van ruimte aan boord. De restaurants en bars zitten niet opeengepakt, zoals op sommige andere cruiseschepen wel het geval is. Magellan heeft o.m. twee restaurants aan boord, verschillende bars, een groot welness center, een showlounge - verspreid is over twee dekken - en twee zwembaden. Bekijk de fotoreportage via

/player/" frameborder="0" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen>

" target="_blank">Flickr:

/player/" frameborder="0" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen>

Gevleugelde schouw

Wat opvalt aan het schip is de schouw. Die is namelijk zo gebouwd dat het lijkt alsof ze twee vleugels heeft. De kenmerkende schouw is het symbool van Carnival Cruise Lines en zou volgens hen een walvisstaart voorstellen. Omdat het aerodynamisch niet goed zou zijn om de vleugels eraf te halen koos Cruise & Maritime Voyages ervoor om de schouw in haar originele staat te behouden.

Volgens een bemanningslid aan boord van Magellan zou Cruise & Maritime Voyages aan het kijken zijn of het mogelijk is om een zusterschip van Magellan toe te voegen aan hun vloot. Of het uiteindelijk tot een akkoord zal komen, is op dit moment nog onduidelijk.

Wie het impressionante schip van dichtbij wil gaan bekijken, kan dit op 15, 18 of 21 december 2015. De exacte uren, alsook de andere cruiseschepen die nog naar Antwerpen gaan komen zijn te vinden op http://www.cruiseschepeninantwerpen.be

© 2015 – StampMedia – Sebastiaan Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - Online op 07/09/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 07/09/2015