Het verlaten
Dadipark in Dadizele was vroeger een groot attractiepark voor kinderen in België. In 2002 sloot het zijn deuren. Nu trekken veel toeristen en fotografen erheen, met de bus of met de auto.

De parking staat vol auto's. Met de uitroep 'alweer fotografen!' maakt een oude man ons duidelijk dat er meer fotografen komen dan gedacht. Hier en daar hoor je stemmen en heel wat mensen maken er filmpjes.

Trekpleister voor jong en oud

Dadipark ligt in het dorpscentrum van Dadizele. Het domein evolueerde van een speelplein voor bedevaartgangers tot een betaalbaar pretpark voor kleine kinderen en skaters. Ook nu nog klimmen sommige ouders met hun kleine kinderen op de attracties.

Sluiting om veiligheidsredenen

In 2002 werd het Dadipark gesloten na een paar ongelukken. Het ergste vond plaats in 2000 op de Nautic Jet, waar een jongetje zijn arm kwijt raakte. Zie je die attractie in het echt, begrijp je waarom.

Sinds 2004 hebben verschillende bedrijven interesse getoond om het park te kopen en te veranderen in een modern park met meer eigentijdse attracties. Maar wegens te strenge stedenbouwkundige voorschriften komt geen enkele investeerder over de brug. Het park verloedert en vandalisme is schering en inslag. Houten planken met tekeningen van hamers en zagen creëren een griezelige sfeer, wat het park des te leuker maakt voor fotografen.

© 2011 - StampMedia - Tekst en foto's: Rita Dabrowska