Op donderdag 12 juli speelde Dan San op Dour La Petite Maison dans la Prairie vol. De Luikse band heeft invloeden van Simon & Garfunkel, Kings of Convenience en de IJslandse Sigur Ros. IJle zangpartijen en akoestische gitaren brengen stijlvolle folksongs. Dromerig, maar met een stevige basis.

Het publiek op Dour genoot zienderogen van de set. Dan San was oorspronkelijk een band van drie, maar ze leerden een aantal andere muzikanten kennen die graag wilden meedoen. Damien neemt tegenwoordig de basgitaar voor zijn rekening. De drummer leerden ze kennen via Myspace, een opmerkelijke manier om een bandlid te verwerven.

Tragisch Pukkelpop

Voor Dan San was het de eerste keer Dour Festival, voorheen kwamen ze er vooral als publiek. Damien was overigens vorig jaar op de tragische editie van Pukkelpop, waar tijdens het noodweer zelfs doden vielen. "Het is vreselijk wat daar is gebeurd, je kunt het je amper voorstellen."

Uit de bol

Damien: "Het doel van onze muziek is niet om mensen aan het dansen te krijgen, wij willen mensen onze wereld laten ontdekken." Ook de rest van de band wil niet dat iedereen uitbundig danst op de muziek, gewoon genieten is meer dan voldoende. "Alleen op het laatste vliegen we er eens goed in, en dan is het natuurlijk wel fijn als de mensen een keer helemaal uit hun bol gaan."

© 2012 - StampMedia - Anke Dom, foto's: Geert Boutsen


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 13/07/2012