Vandaag eindigt De Barre Tocht en komt de Fenrir aan in Genk. Omstreeks 18.00 uur krijgen ze in de waterskiclub een feestelijk onthaal. De jongeren roeiden dan in totaal 140 km. Onder hen zitten de broers Anthony (16) en Alessio (15) Veneziano.

"Op de boot komen we goed overeen", zegt Alessio Veneziano. Zijn broer Anthony beaamt dat. "Thuis maken we wel eens ruzie, maar op de boot kunnen we dat niet maken. In groep zullen we elkaar altijd bijstaan."

Stank in Luik

Voor Anthony viel de tocht beter mee dan verwacht. "Overal kwamen we vriendelijke mensen tegen. We passeerden vaak prachtige plekjes. In Namen gingen we naar de kermis en dronken we iets. Daarnaast kon ik het ook goed vinden met de reporter van TV Limburg."

"Er waren ook mindere momenten. Bij een onoplettendheid in de sluis bijvoorbeeld. Het roeien was vaak ook erg zwaar en soms zat diegene achter mij niet in het juiste ritme, dat stoorde wel. Toen we voorbij Luik gingen, stonk het enorm langs de industrieterreinen. We passeerden daar ook Sclessin, het voetbalstadion van Standard."

Uitrusten en lekker eten

Anthony en Alessio volgen allebei een opleiding als huisschilder. "Eerst deed ik horeca, maar dat kon ik moeilijk organiseren met mijn voetbaltraining", zegt Anthony. "Ik kan opeens onredelijk kwaad worden. Tijdens de boottocht deed ik soms iets en even later beheerste ik me dan weer. Nu probeer ik twee keer na te denken voordat ik iets doe."

"Als ik terug thuis ben, ga ik goed uitrusten en eens lekker eten. Ik kijk ernaar uit om terug weg te gaan met mijn vrienden. Bovendien heb ik twee weken mijn vriendin moeten missen. Ik ga haar eens goed verwennen."

© 2011 - StampMedia/Het Belang van Limburg - Sander Carollo



Dit artikel werd eerst gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 12/07/2011 pag.39