Jeffrey Balrak (links)is één van de vrijwilligers op Reggae Geel en baat een cocktailbar uit in de vipruimte. © Soma Neuts

Het festival Reggae Geel kan voor zijn 42e editie weer rekenen op tal van Geelse verenigingen die de handen uit de mouwen steken.

“Voor mij is Reggae Geel niet te vergelijken met een ander festival. De mensen zijn hier heel laidback. Ik vind het fantastisch dat zoiets georganiseerd kan worden in de Kempen.” Jeffrey Balrak is één van de vrijwilligers op Reggae Geel en baat een cocktailbar uit in de vipruimte.

“Reggae Geel is uniek als festival. Niet alles is hier tot in het kleinste detail strak georganiseerd. Dat maakt dat de vibe heel laid back is. Ik vind dat fantastisch dat zoiets in het kleine Kempenland kan gebeuren”, zegt Balrak.

Naast de reggaevibes op het festival staat het thema duurzaamheid in de kijker. Schepen van Ruimte en Milieu Bart Julliams (N-VA)  maakt deel uit van het ecoteam. “Het doel van de organisatie hier is om de hoeveelheid restafval op het festival te verminderen. Elk jaar gaan we daar een stapje verder in”, stelt Julliams. “We werken nu met milieuvriendelijke bekers die je telkens kan inwisselen.”

Volgens Julliams werpt dit zijn vruchten af. “Het veld ligt er nog steeds spik en span bij. Dit is deels te danken aan de vrijwilligers, maar vooral aan de festivalgangers. Elke bezoeker ontvangt een token die je terugkrijgt wanneer je je beker gaat inwisselen. Iedere editie van Reggae Geel wordt telkens een beetje duurzamer.”

Julliams kent verschillende vrijwilligers die met veel goesting hun steentje bijdragen. “Er zijn diverse Geelse verenigingen aanwezig op het festival. Dat zorgt voor een community-gevoel waar iedereen zich thuis voelt. De gemeenschap maakt Reggae Geel.”

vorige volgende