reacties (0)


Zondagavond bracht befaamd hiphopartiest MF DOOM moeiteloos het publiek van de Gentse Vooruit in extase. Met zijn brede muzikale repertoire, onder tal van pseudoniemen zoals Viktor Vaughn, Madvillain en King Geedorah, is hij zeer geliefd in de underground hiphopscene.

Daniel Dumile, beter bekend als MF DOOM, heeft al een indrukwekkende muziekcarrière achter de rug. De vele collaboraties met andere artiesten zoals Madlib en RZA zijn daar het levende bewijs van. De gemaskerde rapper, gebaseerd op de schurk Doctor Doom uit de Marvel stripreeks, weet van aanpakken als het om concerten gaat. Dat was dan ook het geval in de Vooruit op zondag 16 maart.

Jaw-dropping performance

Het evenement werd geopend met een dj-set door DJ Lefto, om het publiek al warm te maken voor de grote act. Na de opening was er echter maar een povere opkomst en was de sfeer ver zoek. Pas later op de avond kwam hier lichtjes verandering in, wanneer het vooroptreden van L’Or du Commun van start ging. De jonge Belgische band, die Franstalige hiphop bracht uit hun eerste EP L’Origine, slaagde er in het publiek heen en weer te laten wiegen, maar niet overtuigend. Het was al snel duidelijk dat het merendeel van de opkomst er maar voor een enkele reden was: de jaw-dropping performance van MF DOOM.

Vanaf het moment dat MF DOOM en zijn entourage het podium bestegen, verdween de geforceerde sfeer van het publiek als sneeuw voor de zon. De mensen namen al snel een uitbundige en feestelijke houding aan. MF DOOM maakte uitzonderlijk gebruik van een live drummer, Quake Bass. Dit muzikale aspect zorgde voor een vernieuwende en onverwachte sound die nogal in smaak viel bij de aanwezigen.

Joint

Het hiphopgezelschap onderhield ook een aangename interactie met het publiek. Op een gegeven moment gaf een jongeman op de voorste rij zelfs een joint aan MF DOOM. Iets wat de artiest duidelijk apprecieerde, aangezien hij hem aannam met een brede glimlach en er gretig een trekje van nam.

Het concert verveelde geen enkel moment. Zo werden verschillende klassiekers uit zijn albums Operation: Doomsday en Madvillainy, uitgebracht onder het pseudoniem Madvillain, met veel enthousiasme onthaald. Tijdens de opvoering van zijn hits Rhinestone Cowboy en Figaro deed het publiek luidkeels mee met de lyrics. Bovendien kon MF DOOM zelf zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken, wat vaak te zien was aan zijn plezierige dansjes en de reacties van zijn metgezellen.

Toch moest er een eind komen aan de performance. De artiest sloot af met Hey! , een nummer van zijn eerste soloalbum. Toen het muzikale gezelschap van het podium verdween na het nummer, bleef het publiek brullen om meer. Tot de teleurstelling van de aanwezigen werd er geen bisnummer meer opgevoerd. Al snel verdween het grootste deel van het publiek samen met MF DOOM. Dj Lefto hervatte de feestelijkheden met een eigen hiphopset, maar voor een een beperkt publiek.

© 2014 – C.H.I.P.S. StampMedia – Jelle Geuns


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 21/03/2014

vorig artikel volgend artikel

Reacties

Plaats een reactie