Op 12 juli speelde het Franse dj-duo Souleance de festivalweide van Dour plat met hun creatieve beats. De ietwat extravagante muziek viel duidelijk in de smaak bij het warme en grote publiek in de Dance Hall.

Nadat producer Fulgeance en DJ Soullist of What The Funk elkaar in 2006 op een festival in Parijs ontmoetten, besloten de twee samen verder te gaan onder de naam Souleance.

Eerst draaide de dj-formatie vooral bestaande samples, maar het duo schakelde al snel over op het remixen en produceren van eigen nummers. Inspiratie halen de twee uit hun eigen ervaringen, vreemde culturen en ontmoetingen met mensen uit verschillende landen.

Sfeer

Het Belgische publiek heeft een zoals altijd een warme indruk achtergelaten bij Souleance. De sterke line-up van het festival heeft volgens hen een grote invloed op de sfeer. "Er heerst een zeer welkom en relaxed gevoel", zegt Souleance. "Dat komt het optreden alleen maar ten goede."

Extra drummer

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de twee dj's. Zo zijn er enkele nieuwe tracks in de maak en zal de groep op korte termijn uitbreiden met een drummer. Het einde is dus nog lang niet in zicht voor het dj-duo. Samen hopen de twee nog lang van hun succes te kunnen genieten en nog veel nieuwe producties op de markt te brengen.

© 2012 - StampMedia - Geert Boutsen, foto: Anke Dom