HALEN - Springtime Festival geeft kansen aan jong talent. Daarom organiseren ze ook dit jaar een DJ-contest. De finalisten streden op 10 mei op het hoofdpodium voor de winst. Een professionele jury bekroonde uiteindelijk Iss Saidullaev, ofwel DJ Le Gamin tot winnaar. Als beloning draait hij vandaag een set op het zijpodium The Hole.

"Fantastisch dat ik dit heb gewonnen", zegt DJ Le Gamin. "De jury is vooral gericht op dubstep en drum & bass. Daarom komt dit vrij onverwachts. Ik richt me sinds een jaar namelijk vooral op techno en elektro. Hier winnen betekent dus dat ik snel gegroeid ben. Het festival is trouwens super! Springtime Festival mag me altijd opnieuw vragen."

Eerste keer

Door de wedstrijd hoopt hij hogerop te geraken en misschien ooit te leven van zijn muziek. “In mijn vrije tijd ben ik er voortdurend mee bezig. Hopelijk kan ik na mijn eerste festival draaien op andere plaatsen. Voorlopig blijft dit beperkt tot lokale feestjes.”

Feestje

DJ Le Gamin weet het publiek alvast warm te maken voor zijn mixen. “In het begin was er weinig volk. Het publiek van Springtime Festival houdt eerder van dubstep. Ik vreesde dat ze daarom wegbleven. Maar na een tijdje stroomde het volk toe en bouwden ze een leuk feestje. De sfeer zat helemaal goed. Achteraf kwamen ze zelfs foto’s vragen. Mijn carrière is eindelijk begonnen, heerlijk!”, besluit hij.

© 2013 - StampMedia - Goele Tielens - Foto's: Pauline Poelmans