Na twee keer te hebben gespeeld op het GRK-podium de voorbije jaren stonden de jongens van Duplicate geprogrammeerd op het podium van de Winterslagstraat. In een volgelopen straat was er een hoge fun-factor merkbaar. Dankzij een afwisseling tussen covers en eigen nummers zong en danste het publiek volop mee.

De strakke opener Catch a grenade van Bruno Mars zette al snel de toon: deze jongens waren klaar waren voor een feestje. De covers werden niet zomaar klakkeloos nagespeeld maar hadden een persoonlijke touch. Dat er een EK-kwartfinale aan de gang was, merkte je niet want er kwamen almaar meer mensen. "Wij zijn echt blij met deze opkomst en vooral dat we hier mogen spelen vandaag", zegt Koen Smets.

Medley

Veel populaire nummers werden gegoten in een medley die gesmaakt werd door jong en oud. Hun eigen werk dat niet zo bekend is bij het grote publiek kon ook op veel bijval rekenen. Vooral de chiroleden Kris Kras kenden de dansjes goed en straalden dat ook af op de rest van het publiek.

"Tijdens een optreden dat we zelf georganiseerd hadden in Rondpunt 26, deden we dit voor het eerst en ze hebben het goed onthouden", zegt Koen. Dankzij dat optreden versierden ze ook een plaatsje op Genk on stage. "Hoofdprogrammator Roel Rabijns is komen kijken en stelde ons voor om op te treden in de Winterslagstraat. Daar gingen we gewillig mee akkoord", zegt Jo Smets.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso, foto: Natan Bolckmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 22/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 22/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/06/2012