Afgelopen weekend was er een sfeervol Russisch feest in het Antwerps cultureel centrum coStA (Sint-Andries). Chor-Rus, de muziekgroep Urga en een rijk Russische buffet, overladen met Russische gezelligheid. Om een interculturele kennismaking aan te knopen.

Antwerpen is een stad waar het welkomen van multiculturaliteit een mooie gewoonte is. Zodoende organiseerde avondschool het LBC en Chor-Rus voor de vierde keer het Groot Russisch Feest. De bedoeling was om nader kennis te maken met Russische eten en zang om de muzikale cultuur te leren kennen.

Daarvoor werden verschillende mensen in contact gebracht met Russischtaligen. Er heerste een leuke sfeer op het prettige interculturele feest, zowel voor het oog, het oor als voor onze lieve buik.

Feestelijk

Bij het binnenkomen bood de organisatie een klein shotje vodka en iedereen probeerde het, zoals het hoort, leeg te drinken. De leden van het koor maakten ook de typische Russische hapjes met lekkere Belgische taarten – om je vingers af te likken!

Het expressieve muzikale collectief Urga legde het vuur aan de schenen. Letterlijk en figuurlijk ging het er warm  aan toe. Geen enkele aanwezige bleef onverschillig. Misschien zou de weg naar interculturele vriendschap en openheid ook deels door de maag, het oog en het oor kunnen gaan?

Bekijk hierboven onze sfeervolle videoreportage om de sfeer mee te (her)beleven, en hieronder een fotoreportage!

© 2014 – StampMedia – Alisa Nadezhkina, foto's: Liesbeth Knaeps & Alisa Nadezhkina, video: Alisa Nadezhkina en Jolien Lenaars