Op initiatief van vzw Meir/Beleef Antwerpen en Models On Stage konden shoppers tijdens de koopzondag van mei ook mode bewonderen op de langste openluchtcatwalk. 

“Hiermee richten we ons vooral op een unieke beleving voor de deelnemers en toeschouwers en hopen we meer mensen te verenigen”, vertelt Linda Cloots, winkelstraatmanager van vzw Meir/Beleef Antwerpen. De catwalk was anderhalve km lang en er liepen 150 mannequins op. De mannequins waren voor één dag model en toonden de nieuwste zomercollecties. 

150 modellen

“De catwalk liep van de Teniersplaats tot de Meirbrug, met uitlopers op de voetpaden in de Huidevettersstraat, op de Meirbrug en in de Schoenmarkt tot de ingang van de Grand Bazar Antwerpen”, vertelt Filip Vandenbussche, zaakvoerder van Models On Stage. Er werden twee castingsdagen georganiseerd met meer dan 300 kandidaten tussen zes en 96 jaar. Daaruit werden 150 modellen gekozen op basis van hun algemene uitstraling. De jongste kandidaat was zes jaar en de oudste 76.

Hetzelfde weekend stond in het teken van Steps Shopping Day. Verschillende winkels verwenden hun klanten met kortingen en er waren tal van prijzen te winnen.

Dankzij het gratis wifi-netwerk van de Stad Antwerpen konden bezoekers op verschillende plaatsen in Antwerpen bovendien genieten van gratis internet, wat het shoppen aangenamer maakte.

Bekijk de fotoreportage:

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157652684679845/

© 2015 StampMedia - Milou Verstappen



Dit artikel werd gepubliceerd op Apen.be op 12/05/2015