Het kleine expeditiecruiseschip National Geographic Orion van de Amerikaanse rederij Lindblad Expeditions lag op vrijdag 9 september 2016 voor de eerste keer in Antwerpen. Neem een kijkje aan boord van het schip.

Normaal gezien heeft een cruiseschip veel weg van een drijvend flatgebouw, maar dat was deze keer niet waar. Het kleine 103 meter lange expeditiecruiseschip National Geographic Orion lijkt meer op een jacht dan een cruiseschip. Het schip lag op vrijdag 9 september 2016 voor de eerste keer aangemeerd in Antwerpen.

Het schip maakt deel uit van de vloot van de Amerikaanse rederij Lindblad Expeditions. Zij bieden cruises aan naar gebieden waar de grote cruiseschepen niet kunnen komen, zoals bijvoorbeeld Antarctica, de Amazone en de Galapagoseilanden. National Geographic Orion is momenteel op weg naar Antarctica en vaart ondertussen enkele Europese cruises. In België bezocht het schip naast Antwerpen ook nog Oostende, waar het op 10 september aanmeerde.

National Geographic

Op de boeg van de National Geographic Orion prijkt het bekende logo van het gelijknamige geografische genootschap National Geographic, maar toch varen de schepen voor Lindblad Expeditions. National Geographic heeft geen financiële interesse in de cruiserederij maar gebruikt ze voor het verspreiden van hun naam en tegelijkertijd is het een goede uitvalsbasis voor hun fotografen. Tijdens elke cruise is er, naast een fotograaf van Lindblad Expeditions, namelijk altijd een fotograaf van National Geographic aan boord.

Naast de professionele fotografen worden ook de passagiers aangespoord om foto's te maken op hun reis. Om iedereen een kans te geven om met professionele apparatuur te werken heeft het schip allerhande camera's, lenzen en verrekijkers aan boord die men kan lenen voor 24 uur. Al de foto's die daarmee gemaakt worden, worden tijdens de reis verzameld en daar worden uiteindelijk de beste uitgekozen.

Ruim, ongedwongen interieur

Het schip mag er langs de buitenkant dan heel compact uitzien, toch is er binnenin verbazend veel ruimte. Omdat de focus van de rederij ligt op het beleven van de natuur en cultuur is er geen entertainment aan boord. Wel is het schip goed voorzien op het geven van lezingen over de gebieden waarin ze zich bevinden. Die lezingen worden gehouden in een ruime lounge waar de passagiers ook kunnen genieten van het uitzicht en een drankje.

Bovenaan in het schip bevindt zich een panorama lounge met grote ramen. Hier ligt ook steeds een zeekaart die de passagiers kunnen bestuderen. Wat zeker in het oog springt aan boord zijn de foto's aan de muren. Heel het schip hangt namelijk vol met foto's van National Geographic fotografen.

© 2016 – StampMedia – Sebastiaan Peeters



Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 12/08/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 12/08/2016