Maandag 2 januari werd Wintervuur feestelijk geopend. Het is ondertussen de vierde editie, maar het cultuurfestival wordt voor de eerste keer in Hoboken georganiseerd.

Wintervuur brengt warmte en winterse gezelligheid naar Hoboken. Het openingsfeest was een schot in de roos, een ideale start voor een week vol theater, muziek en acrobatie.

De Antwerpse circusschool Ell Circo d’ell Fuego zorgde voor animatie op het Wintervuurplein, dat een groot circusdorp lijkt. Iedereen keek vol verbazing toe terwijl de artiesten vuur spuwden, jongleerden en stunts uithaalden.

Om zes uur ’s avonds ontstak Philip Heylen, de Antwerpse cultuurschepen, vuurpijlen als officiële opening. Rondom het plein staan verschillende tenten en kraampjes. In een kleine halfopen caravan speelden de mannen van het orkest Radio Muzak. Ze kregen de bezoekers al snel in beweging. Ondertussen vond er ook een drumbattle plaats tussen de twee topdrummers Jordi Geuens en Wim Van Der Westen.

Later op de avond was er nog acrobatie van topniveau met Le grand C. Daarnaast kon je in de Spiegeltent terecht voor muziek van Rumble Jungle Orchestra.

Wintervuur gaat nog door tot en met 8 januari. Surf voor tickets en de volledige programmatie naar www.wintervuur.be.

© 2012 - StampMedia - Helena Blyweert


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 04/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 04/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 04/01/2012