Friends is een indiepopband afkomstig uit het New Yorkse Brooklyn. De band bestaat uit Samantha Urbani (zang), Nikki Shapiro (gitaar & toetsen), Lesley Hann (achtergrondzang & basgitaar), Matthew Molnar (gitaar & toetsen) en Oliver Duncan (drums). Op 15 mei verrasten ze ons met een verfrissend optreden in Brussel.

YouTube doet echt wonderen voor de muziekindustrie want ook Friends is voortgekomen uit een internetsensatie. In maart 2011 brachten ze hun eerste EP uit: Friend Crush. Sindsdien hebben ze heel Amerika rondgereisd om naam te maken en het is gelukt. Die EP heeft hen ook tot in Europa gebracht en nu dus in België.

Brooklyn in Brussel

Op 15 mei stonden ze op de planken van de Rotonde tijdens Les Nuits in de Brusselse Botanique. De iconische zangeres Samantha Urbani zorgde voor een verfrissende prestatie. Ineens was het alsof we allemaal in een kleine bar in Brooklyn waren. Haar energie en présence zijn gewoonweg onweerstaanbaar.

Het publiek was eerst wat stijf en wantrouwig, maar dat hield de charismatische zangeres niet tegen. Toen ze hun nummer Friend Crush speelden, maakte ze een wandelingetje door het publiek. Ze begon met de toeschouwers te dansen en fluisterde in hun oren: 'I want to be your friend, I want to plan something nice for the weekend'. Na haar uitstapje begon het publiek los te komen, luider te juichen en harder te klappen. Volgens gitarist Nikki Shapiro doet ze graag dit soort ongewone uitstapjes tijdens een concert: "Sommige mensen voelen zich er wat ongemakkelijk bij, maar het is leuk om de reacties te zien van het publiek." Friends kent veel stugger publiek in Engeland, zo zegt Shapiro: "We hebben eens in Londen gespeeld, het was de eerste keer in Engeland en iedereen bleef ons aanstaren met gekruiste armen. Dat was heel teleurstellend, gelukkig reageerde het publiek hier heel anders."

Friends belooft om terug te komen, ze zijn momenteel nog bezig met hun Europese tour die in september eindigt. Net op Urbanis verjaardag, perfect getimed dus. Overal waar ze optreden maken ze nieuwe vrienden: een concept dat voor de hele band werkt. Het concert in Brussel nodigde alvast iedereen uit om friends met hen te worden.

© 2012 - StampMedia - Armelle Mintona


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 22/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 22/05/2012