Zaterdag is het voor de vijfde keer Complimentendag. De organisatoren willen iedereen uitnodigen om iemand een schouderklopje of waardering te geven om zo bij te dragen aan het BNPG, of het Bruto Nationale Positiviteit & Geluk.

Op zaterdag 1 maart zal Complimentendag zijn vijfde verjaardag vieren met complimentenworkshops en een complimentenlied. De organisatie wil dat iedereen initiatief neemt door iemand een compliment te geven. “We merken dat jongeren bang zijn om nog complimenten te geven. Dat willen we afleren: iedereen moét inzien dat belangstelling hebben voor je medemens een belangrijke sociale vaardigheid is”, stelt organisator Luc Philips.

Complimentenlied

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Complimentendag werd voor het eerst een Complimentenlied gebracht. De song wordt gezongen door Debbie Jacobs, finaliste bij het VIER-programma ‘De beste singer-songwriter’.  Iedereen kan op de website van Complimentendag en social media ook leuke complimenten versturen van Maarten Bosmans, Cath Luyten of Pol Goossen.

De belangrijkste doelstelling van het evenement is het verbeteren van relaties tussen mensen en een herwaardering van menselijke meerwaarde. Het initiatief kwam oorspronkelijk van Gina de Groote, uitgeefster van het magazine ‘Change, think positive’. “Dat deed ze omdat ze altijd wou bijdragen tot positiviteit en het belangrijk vond om mensen te herinneren om elkaar te eren”, vertelt Philips. “Het initiatief is uitgegroeid tot een vzw,” legt Philips uit, “want we willen ons permanent inzetten.”

Philips leidt Complimentendag nu met John Walsh. De organisatie heeft voornamelijk 3 doelen. Eerst en vooral: een nieuw economisch signaal geven, door oprechte relaties uit te bouwen in de economische sector. De vzw wil ook op een niet-commerciële manier bijdragen tot de nationale positiviteit en menselijke meerwaarde. Ten slotte willen ze alle media en organisaties die een moreel karakter hebben, aanmoedigen om een partnership aan te gaan. Zo wil Complimentendag de doelstellingen van het project samen realiseren.

Wil u inspiratie opdoen om complimenten te kunnen geven? Bekijk dan hieronder het YouTube-filmpje van het SoulPancake Street Team.

© 2014 – StampMedia – Elvin Vanzeebroeck, foto: Vincent Tillieux


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 28/02/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 28/02/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Knack - online op 28/02/2014