Op 3 juni organiseerde de Broederschool van Genk-Centrum haar schoolfeest. Het jaarlijkse feest kreeg terug de oude naam: de Schabartfeesten.

Voor iedereen was er wel iets te doen. De ouders konden hun kroost bewonderen terwijl die danspasjes toonden op de speelplaats. Zelfs de leerkrachten hadden een eigen dansje voorzien. Op de speelplaats stond een tapwagen, maar ook binnen was er eet- en drankgelegenheid voorzien.

De leerkrachten organiseerden activiteiten waarmee de kinderen stempels konden verzamelen. Met hun stempelkaart konden ze daarna prijzen uitkiezen.

Slecht weer

Het slechte weer gooide bijna roet in het eten. "We hebben ons nog afgevraagd of het wel allemaal goed zou komen", zegt Linda Willems, leerkracht van het vijfde leerjaar. "We huren al onze kostuums en vreesden dat die beschadigd zouden raken door de regen. We hebben getwijfeld of we de kinderen de dansjes niet op een andere keer konden laten doen. Maar we hadden geluk en de regen stopte even. Al bij al was het een zeer geslaagd schoolfeest."

© 2012 - StampMedia - Anke Dom


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 07/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 07/06/2012