© Lennert Berx

Vijftien laatstejaarsstudenten Televisie en Film van de Luca school of arts in Genk filmden begin deze maand hun kortfilm ‘Genekt’. De studenten wisten een Vlaamse topcast te strikken, met Guide De Craene, Maarten Ketels, Ella Leyers en Alycia Metdepenningen. De opnames vonden plaats in Genk en Hasselt.

Tijdens de pitching-sessies van het Euregion Film Festival eind maart in Heerlen slaagde de studenten erin om de tweede prijs in de wacht te slepen. Met de voorstelling van het verhaal van hun kortfilm wisten ze de jury te overtuigen.

De studenten wonnen een mooi bedrag van 750 euro om hun film te financieren. De prijs kwam als geroepen want de studenten moeten zelf zorgen voor de financiering van hun film. Daarvoor is in totaal ruim 5000 euro nodig. CineSud zal deels instaan voor de distributie van het eindresultaat en hielden de studenten er een Co-productie aan over.

Actie, drama en humor

“‘Genekt’ is een actie-familiedrama met stukjes humor”, vertelt regisseur Larry Erens. “Het verhaal gaat over Rudy en Nico, vader en zoon, die een teddybeer gevuld met drugs moeten ophalen op een afgelegen parking. Rudy wil stoppen met dat soort werk, maar Nico overhaalt hem voor een laatste opdracht.”

“Als een moeder met haar dochter ook aan die parking stoppen, ontdekt het meisje de beer op het toilet en neemt ze die onwetend mee. Rudy en Nico besluiten de moeder en dochter te volgen om de beer terug te halen. Wanneer ze aankomen aan een riante villa, denkt Nico een grote slag te slaan. Met alle gevolgen van dien.”

© Lennert Berx

Eind juni gaat de kortfilm in première in The Roxy Theater in Koersel. Voor het project, onder begeleiding van docent en regisseur Christian Vervaet, slaagden de studenten erin om een bekende cast bijeen te krijgen. Guido De Craene (bekend van Zone Stad en Wittekerke), Maarten Ketels (De Rodenburgs en vele Vlaamse tv-reeksen), Ella Leyers (Tegen de sterren op en Spitsbroers) en Alycia Metdepenningen (Familie en Zie mij graag).

Meer info op: www.facebook.com/Genekt


Dit artikel werd gepubliceerd door (Het Nieuwsblad) op (11/05/2018)

vorige volgende