Dit weekend wordt de Gentse binnenstad ingepalmd door het Newplacestobe Festival. Drie dagen lang zullen meer dan veertig zelfstandige kleding-, food-, en lifestyle-hotspots aan creatieve kruisbestuiving doen. "‘Gent is hét voorbeeld waar handelaars hun best doen om anders en speciaal te zijn."

Het Newsplacestobe Festival in Gent is een offline versie van de website New Places To Be. Als onafhankelijke hotspotgids lijst die site de hipste plekken in diverse Vlaamse en buitenlandse steden en gemeenten op. In maart deelde de website nog awards uit in categorieën als ‘Best Burger Place’, ‘Best Coffee Bar’, ‘Best Lunch’, ‘Best Cocktailbar’, ‘Best Concept Store’ en ‘Best Breakfast’.

Dit weekend stippelt de organisatie een route uit in de Gentse binnenstad. "Gent is hét voorbeeld waar handelaars hun best doen om anders en speciaal te zijn", legt Eline Vandeguchte van New Places To Be uit. "Zij maken shoppen in Gent uniek en dat wordt in tijden van globalisering wel eens uit het oog verloren. Via dit festival zetten we de hotspots die er op hun eigen manier uitspringen in de spotlight’, vertelt Eline.

Geheime cocktailbar

De route start aan het nieuwe kunstencentrumdepot in de Gouvernementstraat. Aan het vertrekpunt, open vanaf 9.30u, kan je een gratis smoothie proeven en een totebag oppikken met een overzicht van het festivalparcours, een oplijsting van de kortstondige samenwerkingen en de extra activiteiten. Verwacht je naast de cooperations ook aan degustaties, goodiebags en een geheime cocktailbar - al is die wel pas open vanaf 16u.

Co-branding

"Elke deelnemende zaak vond een partner in crime om mee te co-branden", legt Eline uit. "Zowel kleine nieuwkomers als vaste waarden werden opgenomen in de route." Denk hierbij aan PIET Moodshop, De Superette, La Fille d’O Boutique, The Fallen Angels, Lokaal en Minor Swing. Kledingwinkels als Maaike Kleedt, Black Balloon, Mayenne Nelen, Essentiel en DON zullen tijdens het festival respectievelijk de mannen en vrouwen van Julie’s House, Balls & Glory, Otis Café, Eat Love en Bar Bidon Gent in een nieuw kleedje steken.

Het vertrekpunt van de route (Gouvernementstraat 7 - 9000 Gent) is geopend van 9.30u tot 18u.  Deelnemende hotspots zijn open van 10 tot 18u, de geheime cocktailbar kan je bezoeken van 16 tot 23u.

Check het Facebookevenement van Newplacestobe Festival voor meer info.

© 2015 - StampMedia - tekst: Aimée Bruyninckx


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 27/03/2015