Kate Ryan, Brahim, Mira, Hannelore Bedert. Het zijn slechts enkele namen die op de affiche prijken van het negende benefietconcert ten voordele van Amnesty International. Het vond plaats op de Groenplaats in Antwerpen dat door de vele zonnestralen even hard straalde als de gelukkige gezichten van de toeschouwers.

Wie ook straalde, was Lore van Welde woordvoerster van Amnesty International.
“Wij hebben de voorgaande jaren steeds te kampen gehad met slecht weer, maar dit jaar is het weer echt super. Daarom verwachten wij tegen de avond nog tussen de tien en vijftienduizend toeschouwers. Alles loopt vlot, en ik ben dan ook zeer gelukkig.”

Het concert dat georganiseerd werd door Recht tegen Onrecht (simpel gezegd: artiesten voor het goede doel), was inderdaad een succes.
“Misschien zijn de meeste mensen hier gekomen voor de artiesten en niet zozeer voor het goede doel, toch hangt hier een gemoedelijke sfeer. Het kan aan het weer liggen hoor, maar iedereen is superblij en enthousiast en dat werkt aanstekelijk,” weet Naomi (19) te zeggen. “Het is echt wel leuk dat zulke organisaties eens in het daglicht worden gesteld. Ik geef toe dat als de affiche niet zo goed zou zijn, ik waarschijnlijk niet zou zijn komen opdagen. Maar ik ben hier nu en heb veel respect voor al die vrijwilligers die zich voor het goede doel willen inzetten. Ik heb dan ook meteen een button gekocht!”, deelt de dolenthousiaste Kristof (17) mee.

Vele artiesten verschenen ten tonele, en allen genoten ze ook van de zonnige setting en de enthousiaste toeschouwers. “Het is hier zoals Afrika waar mensen samen zijn en zingen. Gewoon om hun ellende eventjes te vergeten. Hier is dat ook. Het maakt niet uit wie je bent, iedereen is gewoon samen op een woensdagmiddag om samen plezier te maken en om met z’n allen een positief signaal de wereld in te sturen. Dat is ook de reden waarom ik hier ben. Ik steun zulke initiatieven ten volle en ben hier ongelooflijk graag. Niet als artiest maar gewoon als mens,” vertelt Brahim Attaeb.

“Wij hebben met alle voorgaande edities al vijftigduizend euro verzameld en wij hopen dat wij er vandaag nog een groot bedrag bij mogen doen. Het ziet er in elk geval al zeer goed.” besluit de blije woordvoerster.

© 2009 – StampMedia – Kamal Kharmach


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 20/09/2009