De rust is teruggekeerd in Meerhout, de karavaan van 35.000 punk- en hardcoreliefhebbers hebben het Zuid-Kempische dorpje na twee uitputtende dagen verlaten. Wat begon als een kleinschalig festival, groeide al snel uit tot een van de grootste festivals in zijn genre.

Twee dagen lang werd er gefeest en meegezongen met meer dan 70 verschillende bands en dit verspreid over vijf podia. De 21ste editie was een schot in de roos. Daar waar de meeste festivals hun affiche vullen met bekende pop- en rockbands en andere met populaire electro- en techno-dj's, vind je op de affiche van Groezrock bands die op de meeste radio- of muziekzenders geen kans krijgen. Groezrock is voor veel jongeren een moment waar ze een heel jaar naar uitkijken.

Kleppers van formaat

Ook dit jaar was de affiche weer hartvervullend voor liefhebbers van de hardere muziekgenres. Met kleppers als Rancid, Reel Big Fish, Anti-Flag, Verse en Parkway Drive was er voor ieders wat wils. Voor wat rustiger muziek kon je terecht in de Acoustic Stage, een kleine gezellige, tent met korte, akoestische optredens. Op drie andere podia waren oordopjes geen overbodige luxe. Het vijfde en tevens kleinste podium, de Macbeth Stage, was voorbestemd voor kleinere opkomende groepen die een kans wilden wagen naar een plaatsje op een van de grote podia tijdens de volgende editie.

Praatje slaan met de artiesten

Ondanks de regenvoorspellingen bleef het grotendeels droog op de wei van Groezrock, dat kwam de typische sfeer die er altijd hangt ten goede. Wat Groezrock zo speciaal maakt is de samenhorigheid die er heerst. Voor vele is dit festival elk jaar een beetje als thuiskomen, twee dagen kunnen ze hier genieten van hun eigen muziek. Niet alleen de fans genieten, maar ook de bands zelf zien het als een eer om te mogen spelen op dit festival. Ze maken vaak tijd om na hun optreden een praatje te slaan met hun fans aan de signing booth of in de merchtent.

Nu is het weer een jaar wachten op de inmiddels 22ste editie. Tijd genoeg om te bekomen van twee dagen moshpitten, skanken en crowdsurfen.

© 2012 - StampMedia - Gilles Leyssens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 02/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 02/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door De Wereld Morgen op 02/05/2012