Op zondag 11 september vindt in Park Spoor Noord Antwerp Street Kicks plaats, het grootste urban en extreme sports festival in de Benelux. Met dit festival aast Antwerpen op waardering in het urbanwereldje.

Antwerp Street Kicks is een gratis familiefestival met 23 verschillende activiteiten voor groot en klein, met optredens van bekende namen en lokaal talent. Op zaterdag 27 augustus kregen voorbijgangers aan de Wapper aan de Meir al een voorsmaakje. Graffitiartiesten maakten samen zestien kunstwerken die overal in het stadscentrum komen. Later maken graffitiartiesten uit heel Europa op Antwerp Street Kicks een graffitikunstwerk van maar liefst 60 meter lang.

BMX-, skate- en snowboarddemonstraties

Op het programma staan een internationaal graffitifestival en BMX- en inline skatedemonstraties. Internationale toppers in het skaten zorgen voor een grandioos spektakel op de monsterlijke ramp van 2,5 meter hoog, 9 meter breed en 18 meter lang. Jongeren mogen bovendien zelf kunstjes op hun eigen skateboard, BMX of inline skates tonen in het funpark.
Onze eigen wereldkampioen snowboarden Seppe Smits zal met een zeventigtal deelnemers op een professionele snowboardinstallatie van 8 meter hoog, 12 meter breed en 30 meter lang met 50 kubieke meter verse sneeuw strijden om de overwinning. Daarnaast installeren de paracommando’s van Defensie een van de meest duizelingwekkende death rides ooit.

Hiphop en drum-'n-bass

Drum-'n-bassliefhebbers komen aan hun trekken: Murdock, de bezieler van het Belgische drum ’n bass, en Bonafide, Civalizee Foundation, Science en Twizters zorgen voor de meest dreunende drum-'n-bass, dubstep en techno. Op het hiphoppodium onder de brug van de Noorderlaan geven artiesten zoals Darrell Cole, Halve Neuro, Gers, Tourist, Reverse & Adje en Extince het beste van zichzelf.

Het Antwerpse Raw Circles en Let’s Go Urban zorgen voor een mix van breakdance en hiphop voor de allergrootsten tot de allerkleinsten. De winnaar van hun stand-updanswedstrijd vertegenwoordigt België op een internationaal dansevenement. De winnaars van de kinderwedstrijd mogen gratis naar Raw Circles 2012.

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo


Dit artikel werd gepubliceerd door AEYC op 29/08/2011