Het gratis festival Groovez zorgde op zaterdag 18 juni voor live optredens en animatie op het Sint-Andriesplein.

Het was de eerste keer dat het Sint-Andriesplein Groovez verwelkomde. Op het hoofdpodium traden onder andere Spliff Swifty, de Groovez allstars, artiesten van Eigen Makelij, WahWahsda, Onesty en AKA Koxx op. Op het plein konden de bezoekers genieten van een hapje en drankje. Daarnaast gaven enkele dj's in de aangrenzende Pachtstraat workshops en draaiden ze zelf een set. Vooral de kleinsten vonden in het straatje hun weg door onder meer de volksspelen en het springkasteel. Daarnaast konden bezoekers zich er wagen aan capoeiradans, een Braziliaanse vecht-dans.

Reggae en rap

"Door het wisselvallige weer kwamen er minder bezoekers dan verwacht", betreurt Laila Newell van de organisatie van Groovez. Aan de promotie heeft het alvast niet gelegen, zo denkt Newell. "Groovez duurt van 12.00 uur tot 22.00 uur en over de hele dag hadden we toch 1.500 bezoekers verwacht. Vanavond zal Eigen Makelij nog wel een grote publiekstrekker zijn."

Groovez Festival doelde voornamelijk op jonge gezinnen. Het bracht een mix van hiphop, reggae en kleinere muzieksoorten. AKA Koxx, een Jamaicaanse zanger die als een van de beloftevolle nieuwe talenten wordt gezien, sloot met DJ Dysfunkshunal als hoofdact Groovez af.

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo, foto: Erica Michiels