Twee 27-jarige mannen, A.B. en A.M., staan terecht voor aankoop, invoer en in het bezit zijn van verboden wapens via postorderpakketten. Het parket Halle-Vilvoorde eist een zware werkstraf voor beide mannen. Ze bekennen de feiten.  

 “Het was een stommiteit”, zei A.B. op de correctionele rechtbank in Brussel. De feiten begonnen toen A.M. op vriendenbezoek ging bij A.B. In zijn woning in Halle trof A.M. een taser aan en vroeg hij aan zijn vriend hoe hij hieraan kwam. A.B. vertelde dat hij het wapen had besteld via een postorderpakket op een Hongaarse website, waarna de twee vrienden op 20 juni 2016 besloten om een nieuwe bestelling wapens te plaatsen. Ze bestelden twee tasers, een matrak en kregen van de verkoper een gratis bankkaartmes.

De feiten kwamen aan het licht toen het postorderpakket bij bpost openscheurde, waardoor de wapens zichtbaar werden. De werknemers contacteerden onmiddellijk de politie, die een onderzoek opende en de wapens in beslag nam. “Omdat de eerste bestelling niet aankwam, plaatste mijn client, A.M. samen met A.B. een nieuwe bestelling op 27 juni 2016”, zei de advocaat. Bpost onderschepte de tweede bestelling en de politie trof dezelfde wapens aan als in het vorige postorderpakket. Op 12 augustus 2016 deed de politie een huiszoeking bij A.B. en vond daar een taser en pepperspray. De verdediging hoopt op een milde straf en pleit voor een opschorting en een werkstraf. Het vonnis is op 19 maart.  


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 23/02/2018

vorige volgende