Genk on stage blaast dit jaar 15 kaarsjes uit. Wij gingen in het publiek op zoek naar warme, uitzonderlijke en, welja, bezopen anekdotes.

In 2013 gaf de Nederlandse band Rowwen Hèze een gedenkwaardig optreden op de Fruit Stage van Genk on stage. Georges (59) en zijn vrouw Roemana (62) waren erbij. ‘De bandleden van Rowwen Hèze kapten bier over het publiek,’ zegt Georges. De fans verwachtten dat natuurlijk en hadden hun regenjas al aangetrokken, maar de mensen die van niets wisten, waren kletsnat. Mijn vrouw en ik waren zo slim om achteraan te gaan staan. Het was zeker en vast een moment om nooit meer te vergeten’.

‘Bijna tien jaar geleden stond ik zelf met mijn broer op Genk on stage als The Lazy Freeloaders,’ zegt Sjoerd (24). ‘Op Factor J, ik was 14 jaar. Ik maak nog altijd muziek, met Y 21. Onze muziek was niet op tijd klaar voor Genk on stage, maar volgend jaar zullen we er weer staan’.

Ook Wietse (20) is elk jaar aanwezig op het festivalterrein van Genk on stage. ‘Hier werd ik voor de eerste keer zat,’ bekent hij. ‘In 2010 was dat, net 14 geworden. Wat ik vervolgens allemaal heb uitgestoken, kan ik me helaas niet meer herinneren (lacht)’.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 25/06/2017

vorige volgende