© Junior Journalist

Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren uit Vlaanderen en Brussel en wordt jaarlijks georganiseerd door het Davidsfonds. Tijdens de editie 2022-2023 was het thema ‘#trots, #lokalehelden’. Fleur Cornelissen zat op het Moretus in Ekeren en werd tweede in reeks 2: eerste graad secundair onderwijs.

Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe je een superheld wordt? Zei je net ja...? Dan is dit artikel perfect voor jou! Hier geef ik je allerlei tips over hoe je een held wordt.  

Kleding

Echte superhelden dragen coole, kleurrijke pakken met lange capes. Ook hebben ze een eigen wapen dat past bij hun kledij of persoonlijkheid. Dat kan te maken hebben met hun favoriete kleuren of hun hobby...

Je kan dus al beginnen met het creëren van een eigen pak en wapen. Let op! Als je een wapen kiest, zorg er dan voor dat het makkelijk is om te vervoeren: je weet maar nooit wanneer je het moet gebruiken. Liefst maak je je pak ook niet te strak. Wanneer je moet vechten tegen gemene slechteriken moet je natuurlijk wel kunnen bewegen.

Beroemd

Je kent waarschijnlijk wel een hoop superhelden. Dat komt omdat ze best beroemd zijn. Jij kan dat ook worden! Als je een cool pak en een gevaarlijk wapen hebt, gaat dat bijna direct. Je moet natuurlijk wel eerst indruk maken op de mensen. Tips: red een schattige poes uit een boom of red een knappe meid uit het vuur... Dat klinkt allemaal best eng, maar uiteindelijk raak je het wel gewoon.

Naam

Ook hebben superhelden een typerende naam. Denk maar aan Spiderman, Captain America .... Denk goed na: wat voor held ben ik? Welke naam past daarbij? Bijvoorbeeld als je jezelf specialiseert in het helpen van oudere mensen: kan je jezelf de 'Oudjesman' noemen, of 'Oudjesvrouw', natuurlijk. Als held moet je niet altijd mensen uit de nood te helpen. Denk maar aan je papa, die is ook een held. Daarom kan je ook gewoon je eigen naam houden of je initialen gebruiken. Jij bent de held, jij kiest.

Team

Helden hebben vaak een team of een teammaat. Je kent waarschijnlijk wel The Avengers: een zeer beroemde groep van superhelden. Of een team dokters: ze werken samen en daardoor lukken missies veel makkelijker en sneller! Vraag je beste vriend of vriendinnetje of ze het zien zitten om samen helden te worden. Samen is alles leuker! Je kan zelf bijpassende outfits maken die op elkaar lijken. Je kan ook een groepje helden worden. Misschien willen je klasgenootjes ook wel meedoen? Klinkt toch supertof! 

Hoofdkwartier

Nu je een team hebt, kan je best een hoofdkwartier bepalen met je teammaten. Een hoofdkwartier is een plek waar je samen dingen kan bespreken en maken... Denk aan een boomhut bijvoorbeeld of een plek in je huis waar niemand jullie plannen kan horen. Je wil natuurlijk niet dat een slechterik op voorhand weet wat jullie gaan doen, hé! Je kan je hoofdkwartier ook helemaal inrichten hoe jullie het willen: slingers, een gezellige zetel of iets anders.

En? Ben je al helemaal getransformeerd in een held of heb je een geweldige heldengroep? Ik hoop dat het is gelukt. Ik wacht al af tot ik je binnenkort in het nieuws zie. Denk eens na, jij als held op tv of op de radio? Klinkt toch als een droom?!  

vorige volgende