De lente is in het land, de eerste zonnestralen begroeten ons en de terrasjes zitten vol spijbelende studenten die genieten van een fris pintje. Maar de lente brengt veel meer moois, eind april is het namelijk weer tijd voor Groezrock. Twee dagen vol hardcore, metalcore, punk, emo en ska.

Dit jaar is het alweer de 21ste editie van dit alternatieve festival. Al is er sindsdien veel veranderd, van een klein lokaal festival met 400 bezoekers groeide Groezrock uit tot een internationaal gekend festival. Tegenwoordig trekt het festival meer dan 320.000 bezoekers, dit van over heel de wereld. Organisator Hans Maes slaagt erin zichzelf ieder jaar weer te overtreffen. Met dit jaar Rancid als headliner belooft het alvast een topeditie te worden.

Punks en emo's

Op 28 en 29 april wordt het Kempische Meerhout overdonderd door punks, straightedgers, emo's en vele andere muziekliefhebbers. Om na een jaar wachten nog eens al hun spieren los te gooien en hun keel schor te roepen. Dit twee dagen lang met meer dan 60 nationale en internationale bands.

De kracht van Groezrock zit in de verscheidenheid van zijn line-up. Met namen als Anti-Flag, Zebrahead, Reel Big Fish, Evergreen Terrace en Parkway Drive op je affiche, spreek je meteen een publiek aan dat op andere festivals op hun honger moet blijven zitten. Op Groezrock kan je skanken, moshen en pogo'en tot je erbij neervalt.

Vier podia, voor elk wat wils

Sinds enkele jaren is er het Macbeth-podium, op dit podium strijden ook dit jaar weer beginnende bands voor een plekje op het affiche van Groezrock 2013. Een nieuwigheid dit jaar is de Acoustic Stage, waar je kan genieten van, zoals de naam het zegt, akoestische liedjes van onder andere Yellowcard, Anti-Flag en Bouncing Souls.

Voor de ongeduldigen onder ons is er vrijdagavond, de avond voor het eigenlijke festival een preparty. Frontmagazine organiseert, net zoals vorige jaar een spetterend feestje, om zo het festival alvast goed in te zetten.

© 2012 - StampMedia - Gilles Leyssen


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 18/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 18/04/2012