Het jeugdcircus in het Baudelopark dat wordt georganiseerd door het Circuscentrum is dit jaar voor het eerst uitgebreid tot een echt samenhangend en gevarieerd festival. Het festival is gratis en toegankelijk. Door de vele onderbroekenhumor is het geschikt voor jong en oud.

Het circuscentrum is een organisatie die vooral gericht is op het helpen bevorderen van de Vlaamse circussector en die probeert deze naar een nog hoger niveau te tillen.

Het jeugdcircus staat intussen negen jaar op de Gentse Feesten. In het begin was het een echt jeugdcircus met enkel circusvoorstellingen door de jeugd. Nu is het breder gericht. Er zijn bands die optreden, bijvoorbeeld The Swingstars die vooral swingmuziek van de jaren 20 en 30 spelen. Er worden gratis ateliers voor kinderen gegeven. Wel moeten de deelnemers op voorhand reserveren.

Vroeger was het festival verspreid over zowel het Baudelo en het Spaanskasteelplein. Nu is alles gesitueerd in het Baudelopark. Tegenwoordig vind je hier ook een groot aantal internationale groepen terug; zowel jeugdgroepen als professionele groepen en acts.

Het publiek wordt warm gemaakt met onderbroekenhumor door Bart Haes en Ward Sulmont. De kleurrijke vlaggen en speelse bussen, gemaakt door Bolwerk, zorgen voor een leuke sfeer.

Het jeugdcircus is enkel te zien tijdens de Gentse Feesten, van zondag 18 tot woensdag 21 juli en duurt dus vier dagen. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

© 2010 - StampMedia/MIAT - Elisa Maebe, Ieme Pille en Yotsna Ramesh Naidu