reacties (0)


De Olympische Spelen van 2012 in Londen brengen een commercieel circus op gang. Voor het goede verloop van het evenement zijn duizenden mensen nodig. De jobstudenten van Mise en Place krijgen de kans om dit gebeuren van dichtbij mee te maken.

Mise en Place is een internationaal uitzendbedrijf dat zich specialiseert in bediening bij evenementen. Jobstudenten worden ingezet tijdens recepties en feesten. Het bedrijf is in elke studentenstad wel vertegenwoordigd. "Mise en Place is een populaire werkgever bij studenten", zegt projectmanager Nick Bols. "Zo komen ze vaak op plaatsen waar ze anders niet zouden komen. Bovendien zijn de werkuren vaak compatibel met het hectische studentenleven."

150 studenten

Het bedrijf werkte eerder al op grote evenementen. "We staan elk jaar op de Maastrichtse kunstbeurs Tefaf", zegt Bols. "Ook bedienden we dit jaar de vips tijdens het WK veldrijden. Eigenlijk worden we voor de meeste grote evenementen wel gevraagd." En zo komt het dat Mise en Place ook de bediening verzorgt op de Olympische Spelen. Bols: "Doordat de Spelen dit jaar zo dichtbij worden georganiseerd, hoopten we al dat we enkele mensen mochten sturen. En dat is gelukt, want honderdvijftig van onze jobstudenten mogen naar Londen. Wat we precies moeten doen, is nog niet helemaal duidelijk. We moeten in ieder geval opdienen tijdens recepties, vaak de vips. Eigenlijk is ieder evenement hetzelfde. Enkel de schaal verschilt."

Die honderdvijftig jobstudenten komen wel niet allemaal uit België. "Wij hebben afdelingen in verschillende landen", zegt Bols. "Bovendien heeft ieder zijn specialiteit en zijn bepaalde jobs meer gevraagd dan andere. Eerst moeten de kandidaten zich melden bij ons. Dan volgt een selectieprocedure. De vraag is groot, maar niet iedereen zal meekunnen, vrees ik."

Veel ervaring

De 25-jarige student bedrijfsmanagement Andreas Klinkenberg wil in ieder geval naar Londen. "Dat lijkt me een mooie kans om het grootste evenement van dichtbij mee te maken. We zouden er op recepties moeten bedienen. Ik denk dat je daar veel grote namen kan ontmoeten." Klinkenberg is er vrij gerust op dat hij mee mag naar de Spelen. "Ik heb mijn formulier direct ingediend. Ik denk dat ik genoeg ervaring heb om geselecteerd te worden. Ik werk al vijf jaar voor Mise en Place en heb al op verschillende grote evenementen gewerkt. Natuurlijk kan je dat niet vergelijken met de Olympische Spelen, maar ik denk toch dat ik een van de meest ervaren jobstudenten in België ben op dat gebied. Bovendien ben ik enorm gemotiveerd en dat is belangrijk om geselecteerd te worden."

© 2012 - StampMedia - Paul Eyben


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 04/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 04/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 04/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 04/04/2012


Reacties

Plaats een reactie