© Elise Schroons

Verdien jij meer dan je uitgeeft bij je (studenten)job of geef je meer uit dan je eigenlijk verdient? Onze reporter zocht het uit voor onze Stampgazette.

Jaime (24)

© Elise Schroons

“Voor ik vast begon te werken, heb ik nooit als student gewerkt. Ik vind dat geld moet rollen. Het is belangrijk dat je plezier hebt.”

Hibaq (19)

© Elise Schroons

“Natuurlijk koop ik kleren en ga ik eens uit eten, maar sinds ik vast werk heb, spaar ik echt wel. Van dat spaargeld blijf ik af en zal ik ooit een huis kopen.”

Cheyenne (16)

© Elise Schroons

“Het meeste geld dat ik verdien, geef ik uit als ik wegga met vrienden. Maar ik ben van plan om binnenkort geld opzij te zetten om mijn rijbewijs te kunnen betalen. Daar ben ik echt wel mee bezig.”

Babs (16)

© Elise Schroons

“Met het geld dat ik verdien ga ik feesten en koop ik kleren en make-up. Ik zou later eigenlijk graag in het buitenland studeren en daar zou ik voor moeten sparen, maar dat lukt me niet.”

Queeny (20)

© Elise Schroons

“Het geld dat ik met mijn studentenjob verdien, geef ik integraal uit aan kleren... Sparen is moeilijk voor mij (lacht).”

Beau (15)

© Elise Schroons

“Ik doe af en toe klusjes bij familie. Daarvoor krijg ik ongeveer vijf euro per uur. Als ik mijn loon krijg, zet ik altijd iets opzij. Ik vind het belangrijk dat ik in de toekomst nog op iets kan terugvallen. Natuurlijk koop ik soms wel eens nieuwe kleren, maar daar gaat zeker niet al mijn geld naartoe.”

Noah (16)

© Elise Schroons

“In de vakanties help ik mijn oom in de bouw. Een deel van het geld dat ik maandelijks verdien, zet ik meestal opzij om te sparen voor grote aankopen zoals een Playstation of mooie kleren. Vaak is dat maar voor een korte periode, want voor de verre toekomst spaar ik nog niet.”

vorige volgende