reacties (0)

Met een ballonvaart boven de Antwerpse Noorderkempen werd zaterdag het startschot gegeven voor de zoektocht naar jong politiek talent voor de derde editie van het Vlaams Jeugd Parlement. Die simulatie vindt dit jaar plaats tijdens de herfstvakantie. Politiek en jongeren, gaat dat wel samen? “Jongeren laten hun politieke interesse op een andere manier horen dan de oudere politieke klasse gewend is”, aldus Céline Van Den Abeele, voorzitter van Jong Groen.

Deze zomer werden in het politieke landschap heel wat ballonetjes opgelaten maar geen zo groot als die van het Vlaams Jeugd Parlement zaterdagavond. Met z’n negenen kropen ze een heteluchtballon in: leden van de het Vlaams Jeugd Parlement, geëngageerden voor de Vlaamse Jeugdraad en enkele partijvoorzitters van de nationale of provenciale jeugdafdelingen.

“Als deze ballon straks neerstort, is Vlaanderen zijn politieke toekomst kwijt”, grapten ze allen bij het opstijgen. Een drama zou het gelukkig niet worden, wel het startschot voor de zoektocht naar jong politiek talent. Van 1 tot en met 4 november wordt het Vlaams Parlement namelijk ingepalmd door een nieuwe generatie volksvertegenwoordigers. Die generatie vervangt dan even, ter simulatie, de oudere garde tijdens hun herfstreces.

In de ballon viel vooral op dat alle passagiers het over één ding eens zijn: jongeren kunnen wel degelijk wegen op het politieke bestel. “Met de Vlaamse Jeugdraad proberen we daar in ieder geval iets aan te doen”, wist Niels De Ceulaer, ondervoorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, te zeggen. “We hebben soms het idee dat er niet naar ons geluisterd wordt, maar we blijven afkomen met goede ideeën en dan is het aan de politiek om daar ook echt mee aan de slag te gaan.”

Inschrijven voor de nieuwe simulatie van het Vlaamse Jeugd Parlement kan nog tot en met 28 september door een motivatiebrief te sturen naar voorzitter [at] vlaamsjeugdparlement.be.

Meer info op www.vlaamsjeugdparlement.be.

Met speciale dank aan: Vlaamse Post om de ballonvaart mogelijk te maken.

© 2016 – StampMedia – Jef Cauwenberghs en Fay van der Sluijs
 


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 09/09/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 09/09/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 09/09/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 09/09/2016


Reacties

Plaats een reactie