In september was het dan eindelijk zover: de drie winnaars van Troef! 2011 begonnen aan de realisatie van hun project. Een van hen is Michiel Warmenbol (25). Momenteel is hij druk bezig met het laten uitkomen van zijn droom: een jongerenmusical maken.

“In september ben ik meteen reclame gaan maken voor Youngsters On Stage (YOS)”, zegt Warmenbol. “Ik heb op een school uitleg gegeven over mijn project en heb op verschillende plaatsen geflyerd. Erover vertellen bleek beter te werken, want drie van de acht gekozen acteurs zitten op de school waar ik naartoe ben gegaan”, zegt Warmenbol.

Naast de zes meisjes en twee jongens, die gaan spelen in de musical, zijn er jongeren die instaan voor de kostuums, het decor en de techniek, naast zes lesgevers (inclusief Warmenbol zelf). “Het zijn allemaal ervaren mensen in hun vak en kunnen de jongeren gepaste begeleiding geven. Het geeft mij een veiliger gevoel want ik ben zelf geen professional, in het dagelijkse leven ben ik leerkracht lager onderwijs. Natuurlijk zijn drama en muziek mijn grote passies. Het is ook daarom dat ik dit wilde doen. Toen ik zelf een tiener was, was er niet veel aanbod om een musicalstage of dergelijke te volgen.”

Broadway

Aangezien ze nog maar pas begonnen zijn, weten de jongeren nog niet waarover de musical zal gaan. “We gaan werken rond de leefwereld van de jongeren zelf. Het is hun musical en zij hebben een zo groot mogelijk aandeel tijdens het creëren van de voorstelling. Daarbij is het niet de bedoeling dat we een grote Broadwaymusical maken, eerder iets kleinschaligs.”

Twee van deze jonge acteurs zijn Eilien (15) en Jonas (14). Beide hadden ze al een klein beetje ervaring met musical. Jonas volgt elke vrijdagavond musical en Eilien heeft vorig jaar musical gevolgd. Daarnaast volgt Jonas improvisatie en Eilien danst 16 uur per week. “Ik wil later graag danseres worden, daarom steek ik er zoveel tijd in. Op school volg ik gewoon Humane Wetenschappen. Een lastige combinatie? Nee, dat valt wel mee. Het is gewoon een kwestie van goed plannen”, zegt Eilien.
Ook Jonas zou later graag op een podium staan. “Theater? Goh, ja misschien. Maar ik zou graag acteur willen worden en spelen in tv-series of meespelen in films”, zegt Jonas.

In september 2012 gaat deze vrolijke bende in première. “We gaan enkele try-outs doen in het stadsmagazijn en treden vervolgens op in Villanella en in de serre van HETPALEIS”, besluit Warmenbol.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Karolien Segers, foto: Alexander Godts


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 18/11/2011