ANTWERPEN - Ze dansen, ze zingen en ze spelen toneel. De A-kids zijn een diverse groep vrienden met één gezamenlijke droom: beroemd worden. Te beginnen als afsluitende act buiten competitie op de voorronde van de Kunstbende in Antwerpen.

Met twintig zijn ze. Allemaal zijn ze geslaagd voor de strenge audities die begeleidster Isabelle Mbuyi jaarlijks organiseert. Ze was zelf veertien toen ze de groep oprichtte en maakt de jongeren nu wegwijs in de muziekwereld. “Ze wil jongeren laten zien dat dromen niet onbereikbaar zijn en dat talent niet te ver mag worden gezocht. Iedereen heeft talenten”, legt Amy Yinkore (14) uit.

Nigeria

“Later wil ik professionele zangeres worden”, vertelt Amy trots. ”Ik schrijf soms mijn eigen teksten. Ik zing vooral in het Engels omdat er thuis ook Engels wordt gesproken. Ik ben afkomstig van Nigeria.” Ze zit er rustig bij. “Ik kan de zenuwen de baas. Als het publiek toont dat het mee is met de muziek, voel ik me helemaal op mijn gemak.” Ze geeft toe dat ze soms schrik heeft om haar tekst te vergeten. “Het is al eens gebeurd, maar dan heb ik gewoon een stuk tekst overgeslagen en niemand had het gemerkt”, lacht ze.

Toneel

Elk jaar organiseert de groep een concert. Naast dat concert wordt er ook een toneelstuk opgevoerd. Dit jaar heette dat stuk ‘Good’. “Het gaat over een meisje dat houdt van zingen”, verduidelijkt Amy. “Ze is erg arm, maar vindt dan de liefde van haar leven die haar zangcarrière financiert. Ze wint een zangwedstrijd en verdient een hoop geld.”

Swag

De A-kids hebben naar eigen zeggen ‘swag’: iedereen heeft zijn eigen stijl. In 2012 bracht de groep een toneelstuk, genaamd ‘Swag’. “De twee hoofdpersonages, Erick en Owusu deden hun best om hun klasgenoten te tonen dat er naast klassieke muziek ook hiphop bestaat. Iedereen moet zijn eigen muzikale stijl kunnen ontwikkelen”, legt Amy uit. De jonge zangeres beseft dat ze zelf geluk heeft met haar klasgenoten. “Iedereen is enthousiast over mijn deelname aan A-kids. Ik krijg vaak complimentjes over mijn stem.”

© 2013 - StampMedia – Valerie Schreurs – foto: Vincent Tillieux


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door De Wereld Morgen op 11/03/2013