Kinrooi ©ontdekhetdorp

De gemeente Kinrooi wil een internationale treinverbinding tussen Hamont en Weert en wil verder inzetten op weginfrastructuur en fietsprojecten zoals het Kinderknopennetwerk. De gemeente wil er op die manier voor zorgen dat de lokale bevolking zich beter en veiliger kan verplaatsen.

Tegen 2030 hoopt de burgemeester vervoer op maat aan te bieden aan de bevolking. De gemeente wil daarvoor een internationale spoorverbinding tussen Hamont en Weert op poten zetten. Weert is een kleine stad in Nederland, net over de Belgische grens. De spoorontsluiting van Weert ligt maar op 15 minuutjes van Kinrooi. Via een internationale treinverbinding is het mogelijk om de lokale bevolking van Weert snel te vervoeren door Belgische steden.

Kinrooi wil daarnaast alle Vlaamse gewestwegen binnen de gemeente uitrusten met vrijliggende fietspaden. Ze hopen in 2022 met de aanleg te beginnen. “Wij zijn heel actief op verkeersveiligheid met fietspaden als extra aandachtspunt”, zegt Jo Brouns (CD&V), burgemeester van Kinrooi. Volgend jaar pakt de gemeente de Breeërsteenweg tussen Kinrooi en Bree aan, de Beerselsteenweg tussen Kinrooi en Beersel en de Neeroetersteenweg tussen Kinrooi en Neeroeteren.

In Kinrooi willen ze ook 50 kilometer aan fietssuggestiestroken aanleggen. “Zo kunnen we de fietsverbindingen tussen alle dorpen veiliger maken. We denken ook aan het aanleggen van fietsstraten in schoolomgevingen waardoor de fietser koning wordt.”

De burgemeester vindt dat de gemeente het al goed doet op het vlak van mobiliteit. “Wij zijn er veel mee bezig. Zo hebben we sinds kort ook ons Kinderknopennetwerk. Op die manier kunnen kinderen van de lagere school veilig naar school fietsen via een aangepaste fietsroute”, zegt Jo Brouns.

 


Dit artikel werd gepubliceerd door HLN Regio op 13/01/2022.

Dit artikel werd gepubliceerd door Limburgnieuws.be op 05/01/2022

vorige volgende