Lenderd Antonissen (19) en Ilias De Quidt (20) uit Antwerpen startten een jaar geleden het lanceerplatform KLNK voor beginnende dj's. “KLNK doet meer dan enkel workshops organiseren, we willen jong dj-talent samenbrengen en op weg helpen”

Als beginner je weg zoeken in de dj-wereld is niet zo eenvoudig. Dat wisten ook Lenderd en Ilias. Deze twee jongeren uit Antwerpen bedachten daarom samen een oplossing voor dit probleem.

In samenwerking met Sam Neefs, projectmedewerker van JC den Eglantier, startten ze het lanceerplatform KLNK op. Sinds een jaar bieden ze jongeren onder andere betaalbare dj-workshops aan.

Stroomversnelling

Het contact met JC den Eglantier bracht hen in een stroomversnelling. Neefs hielp hen via de Stad Antwerpen aan een goed startbudget. Daarmee organiseerden ze de de eerste workshops en fuiven van KLNK.

“We willen slaapkamer dj's aanmoedigen om voor hun dromen te gaan, want wij denken dat elke mainstage bereikbaar is”, meent Lenderd. Behalve techniek en connecties willen ze ook alles bijbrengen omtrent de wetgeving hier in België.

Behalve de oprichters zijn ook de deelnemers erg enthousiast over dit project. Voor DJ Parzae was het al een fijne start: “De workshops van KLNK zorgden voor zin naar meer, zeker nu ik via deze weg regelmatig de kans krijg om te draaien op fuiven.”

Next stop: Tomorrowland

De jonge ondernemers zien na hun eerste succesvolle jaar een rooskleurige toekomst. “We creëerden uit het niets een sterk merk met veel potentieel”, aldus Lenderd.

Hoe zien ze die toekomst? “Ooit de naam van een van 'onze' dj's in de line up van festivals als Tomorrowland te zien staan”, hoopt Ilias.

© 2016 – StampMedia – Thomas van Dam


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 15/11/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 15/11/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuwsblad.be op 15/11/2016