ANTWERPEN - De coördinatie van de vrijwilligers van de voorrondes van Kunstbende in de Arenbergschouwburg is in handen van Toon B. (22), een student office-eventmanagement aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen.

Toon is één van de zes stagiaires die zich inzetten voor de kunstenwedstrijd. Hij doet een stage van vijf dagen. “Veel van mijn collega’s doen een stage van enkele maanden. Ik ben aan mijn opleiding begonnen zonder te beseffen wat die inhoudt”, geeft de student toe. “Meewerken aan de organisatie van een fuif of een feestje is gewoon leuk!”

Verantwoordelijkheden

De Kunstbende is voor Toon een plezante stageplaats. “Ik krijg hier enorm veel verantwoordelijkheden”, straalt hij. “Vaak hoor ik van medestudenten dat ze hele weken brieven moeten posten. Hier is dat wel even anders. Ik ben terecht gekomen in een creatieve omgeving waarin ik veel kan leren. Ik werk zowel mee in de voorbereiding, de productie als de postproductie.”

Toch vindt Toon zichzelf niet creatief genoeg voor een vaste job bij de Villanella. “Ik ben niet kunstig genoeg. De meeste van mijn medewerkers zijn alternatiever dan ik. Deze job is niet mijn ultieme droom, maar perfect als eerste werkervaring.”

Humo’s Rock Rally

Toon is net te oud om zelf deel te nemen aan de wedstrijd. “De wedstrijd is voor jongeren van 13 tot 21 jaar. Als ik de kans had gekregen zou ik me zeker inschrijven.” Toon overloopt even de voordelen van een deelname. “De kandidaten leren op deze manier veel nieuwe mensen kennen. Er is ook de mogelijkheid om contact te leggen met bekende Vlamingen en zo een mooi netwerk uit te bouwen. Eigenlijk kan je zeggen dat het winnen van een dergelijke wedstrijd even goed is als Humo’s Rock Rally winnen!”

© 2013 - StampMedia – Valerie Schreurs – foto: Vincent Tillieux


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 10/03/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 10/03/2013